MENIU

Toni Grecu: Spioni, secrete şi James Boc

Foto: România Liberă

Prima săptămână de martie a fost destul de săracă în evenimente importante. Ridicarea imunităţii lui Adrian Năstase, adâncirea crizei, mărirea accizelor pe tot felul de produse, de la brichete până la telefoane mobile şi reviste cu poze deşucheate, ar fi câteva dintre ele. În concluzie, treaba-i tristă. Se pare că au încurcat-o până şi Alina Plugaru, Eleva şi Piticul Porno. Vin vremuri grele chiar şi pentru Romania dezbracată.

Subiectul cu potenţialul comic cel mai important este, desigur, cel cu spionul Floricel. Îmi vine să râd numai când rostesc în gând "spionul Floricel". Iar râsul devine mai tare atunci când, adâncindu-mă în poveste, aflu cui îi vindea Floricel secretele. Unui alt spion, bulgar, care, la rândul lui, le transmitea ucrainenilor. Spionajul din Balcani are hazul lui incontestabil.

Am aflat din surse ce conţineau documentele secrete sustrase de Floricel de la Ministerul Apărării. Este vorba despre schema de organizare a sistemului de pază de la depozitul de armament de la Ciorogârla, celebru după ce au fost furate 56 de arme de foc, sistem de care sunt interesate ambele blocuri militare rivale, adică NATO şi Rusia.  Ce vor să afle ele? Misterul de la Ciorogârla, desigur. Adică: cum să prinzi hoţii, dar să nu mai găseşti mitralierele furate. Atât NATO, cât şi Rusia sunt în cercetări şi, în baza cazului Ciorogârla, vor să înfiinţeze o nouă armă.

 

Citeşte mai mult în România Liberă

Mai multe articole despre:
Rusia NATO arme spionaj Ciorogârla mitraliere