MENIU

Tolontan: Suma pentru toate cele cinci televiziuni din contract este între 225-250 de mii de euro

Foto: paginademedia.ro

Ziaristul Cătălin Tolontan a declarat, în faţa Comisiei de anchetă în cazul Ridzi, că firma Artisan a derulat toate contractele de media prin firma Loco, specializată în cumpărarea de media şi că valoarea totală a contractelor de publicitate a fost de 225.000- 250.000 euro.

Tolontan a declarat, în faţa membrilor Comisiei, că banii de la Ministerul Tineretului s-au dus către firma Artisan în două dintre contracte (pentru evenimentele din Bucureşti şi cele din ţară), către firma Mark într-unul dintre contracte (pentru evenimentele de la Costineşti), în acest caz banii ajungând tot la firma Artisan, pentru că aceasta a fost subcontractată de Mark. "De la firma Artisan, banii s-au dus către Loco, o firmă de publicitate specializată printre altele în cumpărarea de media, numită şi shop de media. De acolo, banii s-au dus către regiile de vânzări de publicitate ale televiziunilor implicate, respectiv Clir pentru trustul Intact şi DBV Media pentru Realitatea TV", a adăugat ziaristul.

Ziaristul a declarat că, din informaţiile sale, valoarea totală a contractelor de publicitate achiziţonată de Artisan prin firma Loco se ridică la 225.000-250.000 euro. "Suma pentru toate cele cinci televiziuni prevăzute în contract este undeva între 225 şi 250 mii euro. Această sumă nu va fi găsită în niciunul dintre contractele din aval de Artisan" a mai spus Tolontan. Potrivit acestuia, sumele de bani care ar fi trebuit plătite către televiziuni nu a ajuns la acestea ca urmare a debutului anchetei.

"Sumele de bani primite de televizuni sunt mult mai mici şi intră în plata celor 46 de spoturi pe care le-a difuzat fiecare dintre televizuni", a susţinut Tolontan.

El a apreciat drept "ilegale" contractele semnate de MTS pentru ştiri şi reportaje. Ziaristul a declarat că, potrivit informaţiilor sale, auditul solicitat de ministrul Tineretului stabileşte că nu există cotaţii de preţ pentru multe dintre elementele acestor contracte. "Nu există o măsură cantitativ valorică a acestor contracte, ci doar repere valorice. Capitolul "Asigurarea notorietăţii evenimentului" din toate anexele la contracte, nu este cotat ca atare" a subliniat Tolontan. El a mai spus că reprezentanţii televizunilor au confirmat că există spoturi plătite, membrii comisiei având dovada că plăţile s-au făcut pe baza acestui capitol, al asigurării notorietăţii. "Televiziunile au încasat bani din difuzarea acestor spoturi publicitare. Dacă televizunile susţin că nu au difuzat şitri şi reportaje plătite, atunci ce a recepţionat ministerul?", a întrebat ziaristul.