MENIU

Tolontan: România nu este condusă de cei aleşi, ci de cei cu putere economică

Mircea Geoană

La această concluzie a ajuns jurnalistul Cătălin Tolontan, după ziua agitată de 3 decembrie, marcată de marea dezbatere dintre prezidenţiabilii Mircea Geoană şi Traian Băsescu.

Jurnalistul Cătălin Tolontan susţine pe blogul lui că România nu este condusă de alesul poporului, cu \"de cei care îşi folosesc puterea economică pentru a-şi mări putere politică dincolo de orice mandat, partid şi nume\".

\"Povestea începe miercuri, la prânz, cu un interviu pe care Mircea Geoană l-a acordat Gazetei Sporturilor. Răspunsurile candidatului deja le cunoaşteţi şi le găsiţi aici integral. Pe scurt, a spus că “nu-mi place domnul Vântu”, l-a declarat “malefic” şi a admis că s-au văzut “de două, trei ori” ca să discute despre “sistemul financiar-bancar” şi despre “cum să capitalizăm economia”. “Domnul Vântu e puţin cam turbulent”, a adăugat. Oooo, ceva mai mult turbulent, dar abia urmeaza!\".

Miercuri seară însă, domnul Geoană era în vizită acasă la domnul Vântu. Ca să se relaxeze, a declarat mai apoi omul de afaceri.

Întâlnirea dintre cei doi este fotografiată de paparazii, imaginile apar în ziare, iar Băsescu se foloseşte de aceste noi informaţii pentru a-l ataca pe contracandidatul său.

Seara, domnul Vântu vorbeşte prin telefon la Realitatea TV şi declară că el nu este prieten doar cu Geoană, ci şi cu Băsescu!

\"Totul se încheie mult după miezul unei nopţi în care românii au crezut că se întâlnesc cu cei care le cer voturile şi au încheiat, buimaci, cu ideea că l-au auzit la telefon pe cel la care ajung voturile\", scrie Tolontan pe blogul său.

Citiţi întreg articolul pe tolo.ro.