MENIU

Toate spitalele şi Casele Judeţene de Asigurări de Sănătate au directori interimari, prospăt numiţi de la centru

Directorul CAS Bacău a aflat abia pe 17 decembrie că a fost revocat din funcţie

La începutul săptămânii, CNAS a demis toţi directorii din ţară. În cazul a 166 de directori de spitale, motivul interimatului constă în expirarea contractului de management încheiat acum trei ani. În următoarele luni ar trebui organizate concursuri pentru aceste funcţii.

Deşi decizia de demitere a fost luată luni, 14 decembrie, la Bacău, vestea a ajuns abia joi la conducerea Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate.

\"Dimineaţă am găsit şi noi ordinul de revocare din funcţie a preşedintelui, ca urmare a modificării indicatorilor de managemant , indicatori de performanţă din contractul de management. Ca urmare a acestui fapt, probabil se gândeşte la o reorganizare a structurii Casei Naţionale şi respectiv a Caselor de Sănătate\", a declarat directorul Casei de Asigurări Bacău, Viorica Draganuţă.

La Bacău se aşteaptă acum un nou ordin care să precizeze cine va asigura interimatul până când va fi organizat un concurs.

Tot la începutul săptămânii, 166 de directori de spitale au devenit interimari. Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii susţin că 55 de directori sunt interimari nou numiţi.