MENIU

Timişoara nu are o groapă de gunoi unde să depoziteze deşeurile

Foto: RTV

Oamenii din comuna timişoreană Chişoda nu mai suportă mirosul degajat de gunoaiele depozitate de societatea de salubrizare în apropierea caselor lor. Localnicii se plâng că nu pot deschide geamurile, iar în zilele călduroase aerul este irespirabil. Toate acestea se întâmplă pentru că Timişoara nu are o groapă de gunoi.

Oamenii din localitatea timişoreană Chişoda sunt disperaţi. Problemele lor au început odată cu închiderea gropii de gunoi ecologice a Timişoarei. Localnicii au spus că mirosul venit de la CET SUD, unde sunt depozitate temporar gunoaiele, i-a îmbolnăvit.

Lucrările la noua groapă de gunoi nici nu au început. Acesta se află încă în faza de proiect. "Se află în stadiul de licitare, demarare. (...) Termenul de execuţie este de un an", a declarat un consilier judeţean, Marieta Mateescu.

Proiectul trebuie depus până în luna septembrie la Bruxelles, pentru obţinerea finanţării. Până atunci, autorităţile au găsit o soluţie temporară. Folosirea unei platforme dezafectate de lângă Chişoda. Aici sunt stocate peste 15 milioane de metri cubi de gunoaie.
Mai multe articole despre:
Timişoara deşeuri gunoi groapă de gunoi