MENIU

Thriller nemţesc pentru Unirea Urziceni, care rămâne cu Liga Europa

Jucătorii de la Stuttgart sărbătoresc calificarea în optimile LC
Bruno Fernandes s-a ales cu nasul spart
Christian Trasch sărbătoreşte marcarea golului doi al şvabilor
Marica sărbătoreşte alături de coechipieri deschiderea scorului
Pogrebniak jubilează după golul trei al celor de la Stuttgart

Fotbalul românesc mai are de aşteptat până când va avea o echipă în primăvara Champions League. Unirea Urziceni a pierdut la Stuttgart şi va juca în 2010 în 16-imile Ligii Europa.

Unirea Urziceni a trecut pe lângă şansa de a fi prima echipă din România calificată în optimile Ligii Campionilor. Deşi avea nevoie de un singur punct la Stuttgart pentru a accede în primăvara Champions League, echipa lui Dan Petrescu a început meciul în genunchi şi, deşi pe parcurs a dat semne că ar putea găsi forţa să revină, a pierdut cu scorul de 1-3 în faţa unei echipe mult mai determinate şi mai pragmatice, care a resimţit în mod pozitiv şocul schimbării de antrenor.

Unirea Urziceni a sperat doar cinci minute pe VfB Arena. Ciprian Marica a declanşat apoi dezastrul pentru campioana României, înscriind cu capul, în minutul 5, după ce a fost lăsat liber la 7 metri. Trasch a majorat diferenţa cu un şut perfect de la marginea careului (8), iar rusul Pogrebniak a dat lovitura de graţie în minutul 11, când i-a \"croşetat\" pe Mehmedovic şi Brandan şi a înscris din colţul careului mic, printre picioarele lui Arlauskis.

Apoi jocul s-a liniştit, Unirea arătând ca o echipă descumpănită, iar Stuttgart mulţumindu-se să aştepte greşelile adversarului şi permiţându-şi chiar să irosească baloane făcute cadou de apărarea campioanei din Liga I.

Scorul pauzei a fost cel stabilit în minutul 11, 3-0, dar la reluare ialomiţenii au redus imediat din diferenţă prin Antonio Semedo (46). La faza următoare Arlauskis a intervenit de două ori salvator în faţa lui Khedira, pentru ca apoi Semedo să treacă pe lângă golul doi al Unirii (50). Deşi Unirea a părut ceva mai lucidă decât în prima repriză, probabil datorită unei \"săpuneli\" primite în pauză de la antrenorul Dan Petrescu, încet, încet şvabii au început să crească din nou presiunea la poarta lui Arlauskis. Defensiva ialomiţenilor nu a mai tremurat însă la fel ca în prima repriză şi a reuşit să respingă şuturile nemţilor, care şi-au trecut în cont o bară în minutul 72, prin Gebhart, şi alte câteva ocazii nefructificate.

Scor final 3-1, iar Unirea Urziceni rămâne cu satisfacţia a cinci meciuri foarte bune reuşite în Liga Campionilor, în care au acumulat 8 puncte, mai multe decât orice altă echipă din Liga I în această competiţie, şi cu amintirea de coşmar a primelor 11 minute ale jocului de la Stuttgart.

CASETA TEHNICĂ

VFB STUTTGART - UNIREA URZICENI 3-1 (Marica 5, Trasch 8, Pogrebniak 11 / Semedo 46)

VfB Stuttgart: Lehmann - Celozzi, Tasci, Delpierre, Boka - Gebhart, Trasch, Khedira (Kuzmanovic 60), Hleb (Rudy 55) - Marica (Cacau 83), Pogrebniak. Antrenor: Christian Gross.

Unirea Urziceni: Arlauskis - Bordeanu, Bruno Fernandes, Mehmedovic, Brandan - I. Apostol (Todoran 85), Pădureţu - Semedo, Onofraş (Varga 46), T. Bălan (Rusescu 62) - Bilaşco. Antrenor: Dan Petrescu.

Cartonaşe galbene: Bilaşco 43, I. Apostol 67, Brandan 74

Arbitri: Viktor Kassai - Gabor Eros, Tibor Vamos - Tamas Bognar.

Vezi aici cum s-a desfăşurat partida VfB Stuttgart - Unirea Urziceni, scor 3-1.