MENIU

The Telegraph, despre România: frumoasa şi bestia

Foto: The Telegraph.co.uk

"România: Frumoasa şi Bestia". Este titlul unui reportaj, apărut în ediţia on-line a cotidianului britanic The Telegraph. Autorul articolului, publicat la categoria "Călătorii", a încercat să găsească ce este mai bun şi ce-i mai rău în Romania.

Adrian Bridge, reporterul de la The Telegraph, a călătorit de la Timişoara la Sibiu şi a fost impresionat de frumuseţea Carpaţilor.

"Am trecut pe lângă lanuri aurii de grâu, porumb şi floarea-soarelui şi pe lângă sate unde bătrânii stăteau de vorbă la umbra pomilor. Un bărbat trece cu o căruţă şi salută; vacile şi gâştele sunt mânate spre casă", povesteşte jurnalistul britanic. Adrian Bridge se întreabă dacă zona aparţine Uniunii Europene.

Concluzia : "Este într-adevăr altă ţară, alt timp. Aceasta este Transilvania: pământul de dincolo de păduri. Este cu adevărat un loc frumos, mistic şi magic. Iar Sibiul este unul din cele mai frumoase".

Jurnalistul de la The Telegraph a descoperit însă că ţara nostră are şi locuri care nu-i fac cinste.

"Departe de perlele din Transilvania, Sibiu, Sighişoara şi Braşov, multe zone din România nu sunt atractive. Deşi este în UE, ţara rămâne săracă, iar drumurile desfundate".

Cel mai urât i s-a părut la Bucureşti, pe vremuri Micul Paris, unde Casa Poporului este descrisă un monument "brutal şi grotesc".