MENIU

The Telegraph: Caster Semenya, câştigătoarea probei de 800 de metri la CM de atletism, este hermafrodită!

Foto: www.nydailynews.com

Câştigătoarea probei de 800 de metri de la CM de la Berlin, Caster Semenya, este hermafrodită, au dovedit testele efectuate de sportivă după competiţia din Germania, informează cotidianul britanic "The Telegraph".

Conform rezultatelor, Semenya (18 ani) nu are ovare, dar are organe sexuale care produc testosteron.

Federaţia Internaţională de Atletism (IAAF) a replicat însă, vineri, într-un comunicat oficial, anunţând că testele la care a fost supusă atleta Caster Semenya nu s-au încheiat, fiind neoficiale informaţiile potrivit căreia sportiva este hermafrodită.

"Vrem să subliniem faptul că informaţiile referitoare la Caster Semenya nu sunt publicate într-un comunicat al IAAF. Putem să confirmăm faptul că un grup de medici experţi va examina testele privind verificarea sexului. Nicio decizie în privinţa acestui caz nu va fi comunicată decât după ce IAAF va încheia examinarea", se arată într-un comunicat oficial al forului.

IAAF precizează că un anunţ în acest caz are şanse mici să fie luat înainte de 20-21 noiembrie, când are loc şedinţa Consiliului la Monaco. "Nu vor mai fi alte comentarii ale IAAF privind cazul Caster Semenya până la acel moment", mai notează comunicatul.

Mai multe articole despre:
atletism CM