MENIU

Termenul legal pentru învestirea Guvernului Negoiţă a expirat

Cabinetul Negoiţă

Marţi a fost ultima zi în care mai putea avea loc şedinţa pentru votul de încredere pentru Cabinetul Negoiţă. În Parlament nu s-au întrunit nici măcar Birourile Permanente pentru a programa audierile şi votul în plen.

Marţi a expirat termenul legal pentru învestirea Guvernului Negoiţă. A fost ultima zi în care mai putea avea loc şedinţa pentru votul de încredere.

Premierul desemnat Liviu Negoiţă a depus la Parlament, pe 9 noiembrie, lista Cabinetului şi programul de guvernare. Regulamerntul prevede ca şedinţa pentru votarea guvernului să aibă loc în cel mult 15 zile. În Parlament însă nu s-au întrunit nici măcar Birourile Permanente pentru a programa audierile şi votul în plen.

Constituţia şi regulamentele Parlamentului nu au nicio prevedere care să reglementeze o astfel de situaţie. Între timp, PNL, PSD şi UDMR au încheiat o înţelegere pentru desemnarea lui Klaus Johannis pentru funcţia de premier. Dar asta după alegeri. Deocamdată, despre ipoteticul Guvern Negoiţă nu mai vorbeşete nici măcar preşedintele Traian Băsescu.