MENIU

Ţepele online au devenit o modă în România, spun poliţiştii

Foto: http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/781/10375/3087161/1/online_copy4.jpg

Oamenii legii au zeci de dosare cu înşelăciuni de la cumpărătorii on line care au plătit pentru produse, dar care nu au mai primit comenzile. Unul dintre cazuri este cel al unei firme de electrocasnice din Capitală, care a păcălit sute de oameni din toată ţara. Patronii ei nu mai sunt de găsit.

Firma s-a înfiinţat în 2004. Patronii au încasat bani pe diferite comenzi, nu le-au onorat şi au dispărut. Asta este pe scurt povestea unei afaceri ilegale, derulate pe internet. Ancheta înaintează greu, la dosar fiind doar zeci de plângeri şi prea puţine probe. Unul dintre sediile societăţii figurează pe strada Mărăşeşti, dar administratorul clădirii ne spune că nu suntem singurii care îi caută pe patroni.

Un alt sediu al firmei, pe strada Armenească, aceeaşi poveste. Zeci de oameni au venit să caute firma pentru că au plătit pe internet, direct în contul firmei, şi nu şi-au primit comanda. Conform Registrului Comerţului, în 2005 firma avea un singur angajat iar în 2008, 17.

Firma a fost înregistrată la camera de comerţ în 2004. Doi ani mai târziu, profit: peste 6000 de lei. Până în 2008 numărul angajaţilor dar şi al profitului se înzecise. Însă în urmă cu o lună şi jumătate firma a dat faliment, iar patronii au fugit cu tot cu bani şi datorii.

Surprinzător este că site-ul magazinului funcţionează, pagina web te îndeamnă să-ţi alegi produsele de care ai nevoie, după care să plătesti banii într-un cont. Însă dacă vrei sa faci o vizită la adresele afişate pe site vei fi surprins: firma nu mai există. Iar telefoanele afişate sunt inexistente sau desfiinţate.

Mai multe articole despre:
poliţie jaf comenzi on line