MENIU

Tenorul Roberto Alagna nu va mai cânta pe aceeaşi scenă cu soţia sa, soprana Angela Gheorghiu

Foto: www.playbillarts.com

Roberto Alagna şi soţia sa, soprana româncă Angela Gheorghiu, au decis să îşi continue separat carierele. Anunţul a fost făcut de tenor într-un interviu acordat cotidianului britanic The Telegraph.

În interviu, Alagna mărturiseşte că, momentan, relaţia cu soţia sa trece printr-o perioadă mai dificilă, în care nu-şi vorbesc, locuiesc în oraşe diferite şi comunică doar prin e-mail sau sms. "Relaţiile dintre noi sunt reci momentan. Mi-a trimis câteva sms-uri aseară, în care îmi spunea că va veni aici (Londra, n.r.) după Paşti, dar nu i-am răspuns. Câteodată cred că o iubesc prea mult", mărturiseşte Alagna.

Tenorul a explicat că după zece ani în care au fost împreună zi de zi, 24 de ore din 24, este dificil să stea separaţi pentru că nu mai cântă pe aceeaşi scenă. "Să cânt cu Angela a fost divin pentru mine, însă pentru ea a fost mai dificil. Acum am decis să ne separăm carierele. Vom mai cânta împreună în "Carmen", la Metropolitan Opera din New York şi apoi o operă de Puccini la Covent Garden. Apoi nimic", a mai declarat Alagna.

Roberto Alagna, în vârstă de 45 de ani, mai mărturiseşte că limba în care vorbeşte cu soţia sa este româna, pe care el a învăţat-o foarte uşor. Potrivit declaraţiilor acestuia, viaţa cuplului Alagna-Gheorghiu se împarte între Paris, România şi Elveţia, cei doi rareori având timp să stea împreună. Din viaţa lor mai fac parte, inevitabil, rudele - Alagna are o fiică, dintr-o căsătorie anterioară, iar Angela are o nepoată de care are grijă.

Pentru Roberto Alagna, sunt foarte importanţi fraţii săi, David şi Federico, cu care a colaborat la un album de muzică folk siciliană şi la o operă bazată pe cartea lui Victor Hugo "Ultima zi din viaţa unui condamnat la moarte". Unul dintre viitoarele sale proiecte este o operă despre alegerea lui Ioan Paul al II-lea ca Papă.

Alagna s-a întors la Londra pentru a apărea pe scena Covent Garden, după o absenţă de cinci ani. Covent Garden are un loc special în inima tenorului, mai ales că acolo a cunoscut-o pe Angela. "Aici i-am auzit pentru prima dată vocea, în spatele unei uşi, iar când am deschis uşa nu îmi venea să cred că ea este chiar mai frumoasă decât vocea sa", povesteşte tenorul.

În prezent, la Covent Garden, Alagna interpretează rolul lui Manrico în opera "Il Trovatore", rol despre care unii critici spun că i-ar forţa vocea lirică peste capacitatea naturală.

În ultima vreme, Roberto Alagna a avut multe probleme de sănătate - probleme cu gingiile, din cauza cărora şi-a pierdut trei dinţi, hipoglicemie şi o intervenţie pentru înlăturarea unui chist din spatele ochiului.

Soţul Angelei Gheorghiu nu crede că se va mai întoarce la Scala după fiasco-ul din 2007, când a fost huiduit de public după ce a cântat o arie dificilă din Aida. "Mi-au propus mai multe roluri acum, însă nu cred că o să accept", a declarat Alagna. 
Mai multe articole despre:
Angela Gheorghiu Roberto Alagna Covent Garden