MENIU

Tenis - Nadal a fost eliminat de Juan Martin del Potro în sferturile turneului de la Miami

Foto: teamsugar.com

Liderul mondial Rafael Nadal a fost învins, joi seară, de argentinianul Juan Martin Del Potro, scor 6-4, 3-6, 7-6 (3), în sferturile de finală ale turneului Masters de la Miami, dotat cu premii în valoare de 4.500.000 de dolari, informează site-ul oficial al competiţiei.

Pentru prezenţa în sferturi, Nadal a primit un cec în valoare de 75.500 de dolari şi 180 de puncte WTA, în timp ce Del Potro, numărul 7 ATP, a câştigat 148.100 de dolari şi 360 de puncte WTA.

Argentinianul a spus la final că a fost cel mai bun meci din cariera lui: "În faţa lui Nadal am reuşit cea mai tare victorie din carieră. Sunt foarte obosit, dar voi avea câteva ore să mă odihnesc pentru că voi juca seara. După cum a decurs meciul şi pentru că Nadal a condus cu 3-0 în decisiv pot spune că este o victorie frumoasă".

În primul meci al semifinalelor se vor întâlni Roger Federer şi Novak Djokovic, iar în al doilea Juan Martin Del Potro şi Andy Murray.  În 2008, turneul de Masters de la Miami a fost câştigat de Nikolai Davindeko, care în finală a trecut de Rafael Nadal, scor 6-4, 6-2.