MENIU

Tenis: Elena Dementieva şi Jelena Jankovic au fost eliminate în turul doi la US Open

Foto: tennisserver.com

Rusoaica Elena Dementieva, cap de serie numărul 4, şi Jelena Jankovic (Serbia), cotată cu şansa a cincea la câştigarea competiţiei, au pierdut, joi seară, meciurile din turul doi la US Open, informează site-ul oficial al competiţiei.

Învingătoarea Elenei Dementieva a fost americanca Melanie Oudin (va împlini 18 ani pe 23 septembrie), care s-a impus cu 5-7, 6-4, 6-3, în timp ce Jelena Jankovic a pierdut calificarea în faţa Iaroslavei Şvedova din Kazahstan, scor 3-6, 7-6, 6-7.

Elena Dementieva a vorbit după meci despre eşecul său: "Melanie a câştigat acest meci mai mult decât l-am pierdut eu. Are o atitudine foarte bună pe teren, e talentată şi are un viitor". De partea cealaltă Oudin a adus aminte de o tenismenă care a inspirat-o: "Justine Henin este un exemplu pentru mine. Este dovedit faptul că nu trebuie să ai peste 1,80 metri ca să fii lider mondial. Îmi place stilul ei şi faptul că tot timpul a găsit soluţia să învingă cele mai puternice jucătoare".

Melanie Oudin ocupă locul 70 în clasamentul WTA şi anul acesta a ajuns până în turul 4 la Wimbledon. În cariera sa, Oudin a cucerit 3 titluri ITF.
Mai multe articole despre:
US Open Jelena Jankovic Elena Dementieva