MENIU

Temperaturile vor depăşi mediile multianuale în toată ţara, în următoarele două zile

Foto: freefoto.com

Va fi o vreme calmă în aproape toată ţara, cu cerul parţial acoperit de nori, vânt domol şi posibilă ploaie doar izolat în masivele montane. Regimul termic se menţine peste mediile multianuale în toate regiunile.

Maximele se vor situa în general între 22 de grade Celsius în depresiunile intramontane din estul Transilvaniei şi 30 de grade în Câmpia de Vest, la Oradea şi la Timişoara, valori cu până la 6,8 grade peste mediile multinanuale.

În Capitală, joi nori mai groşi se adună peste vestul şi sud-vestul ţării. Ei aduc ploi locale, mai ales averse asociate izolat cu descărcări electrice, în Crişana, Banat şi Oltenia, acolo unde vom simţi şi o scădere cu câteva grade a valorilor termice. La Timişoara vor fi totuşi 25 de grade Celsius.

La munte, cerul este temporar noros şi mai ales după-amiază, local sunt posibile averse şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab până la moderat, dar temperaturile nu se schimbă prea mult faţă de cele de ieri. La Ceahlău vor fi 11 grade, la Sinaia 16, iar la Păltiniş 17.

La mare, cerul este variabil, cu înnorări în sudul litoralului, unde trecător vor fi condiţii de ploaie. Vântul va sufla toată ziua doar slab până la moderat. La Mangalia sunt 23 de grade, la Mamaia 25, iar apa mării nu are mai mult de 20 de grade.

În restul ţării vremea se menţine plăcută, cu cer variabil şi un regim termic peste cel normal. În general vor fi de la 21 la 28 de grade, cu cele mai mari valori în Lunca Dunării.

Mai multe articole despre:
munte capitală vreme mare temperaturi vânt nori averse