MENIU

Temperaturi oscilante în aprilie şi mai, între 30 de grade Celsius ziua şi -5 grade noaptea, se arată în prognoza pe 6 luni a ANM

Foto: j9marshall.files.wordpress.com

Minime de zero grade Celsius în luna mai, dar căldură mare în iunie şi iulie, cu temperaturi peste limitele normale. Asta ne aşteaptă în următoarea perioadă, potrivit prognozei ANM pe şase luni.

Potrivit ANM, luna aprilie a adus valori normale de temperatură în estul ţării, dar temperaturi mai mici în restul ţării. Astfel, luna aceasta se înregistrează valori maxime de 25 de grade Celsius şi valori minime de -5 grade, în depresiunile din nordul şi centrul ţării. 

În luna mai, temperaturile vor cunoaşte variaţii foarte mari. Se va trece rapid de la temperaturi de vară de 30 de grade Celsius la valori termice de iarnă, de 0 grade Celsius, în depresiunile din nordul şi centrul ţării. 

Vara va veni în România cu temperaturi normale, spun meteorologii. În majoritatea regiunilor ţării, precipitaţiile nu vor depăşi limitele normale, iar secetă va fi doar în zona de sud-est. 

Luna iulie va fi o lună a caniculei, potrivit ANM. Astfel, în această perioadă se vor înregistra temperaturi ridicate, peste medie, în toată ţara. Nu vor lipsi nici precipitaţiile. Cu excepţia regiunilor din nordul şi centrul ţării, va ploua în limite aproape normale pentru această perioadă. 

În ultima lună din vară se vor depăşi valorile termice nomale doar în sud-estul ţării.

Seceta va fi resimţită cel mai puternic în Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei şi estul Moldovei, mai arată datele ANM prezentate cu ocazia Zilei Internaţionale a Meteorologiei, când se sărbătoresc 136 de ani de activitate meteorologică pe plan mondial.