MENIU

Tatăl pilotului decedat a fost instructor de zbor, mama instructor de paraşutism

Foto: Realitatea TV

Pilotul care a murit în accidentul aviatic de la Clinceni, Costel Mugurel Uţă, avea 37 de ani şi provenea dintr-o familie de aviatori. Tatăl său, Gheorghe a fost instructor de zbor şi pilot, iar mama sa, Florica a fost instructor de paraşutism. Părinţii lui Costel au vorbit despre pasiunea lor la Romantica, în urmă cu ceva timp.

"Am foarte multe titluri de campioană, specialitatea mea a fost acrobaţia.", a precizat mama pilotului.

"Mi-a fost foarte greu după ce m-am pensionat, deci la început am simţit aşa că sunt într-un concediu, într-un concediu mai prelungit. Când a venit primăvara simţeam nevoia să ies la câmp, atunci am suferit foarte mult, când mi-am văzut prima dată elevii la zbor chiar am plâns.", a adăugat Florica Uţă.

Pensionar şi el, Gheorghe Uţă nu a putut să stea departe de avioane, mai ales că de-a lungul carierei a participat la numeroase concursuri. El era pilot angajat chiar pe aeronava cu care fiul său s-a prăbuşit joi seară. Tot el a fost cel care i-a dat liber fiului său să decoleze.

Fiul celor doi, care şi-a găsit sfârşitul la Clinceni, avea peste 320 de ore de zbor. El a moştenit pasiunea părinţilor săi dar nu şi norocul de a scăpa de riscurile meseriei. 

 

Mai multe articole despre:
prăbuşire pilot paraşutism clinceni