MENIU

Tatăl copilului de 3 ani decedat în Centrul Medical Unirea a fost audiat de Poliţia Capitalei

FOTO: zf.ro

Tatăl copilului de 3 ani decedat în Centrul Medical Unirea a fost audiat de Poliţia Capitalei, conform unor surse din Poliţie.

Totodată, anchetatorii au stabilit ca testele de evaluare a defribilatoarelor şi parametrii de funcţionare înregistraţi în ziua decesului să fie puse la dispoziţia unor experţi pentru interpretarea acestora.

Potrivit oficialilor Poliţiei Capitalei, specialiştii Oficiului Tehnic pentru Dispozitive Medicale au supus cele două defibrilatoare ale Centrului Medical Unirea, folosite în acest caz, unor teste de evaluare, pentru a se stabili dacă funcţionează şi dacă au fost folosite corect în cazul copilului de trei ani decedat.

Rezultatul, susţin oficialii Poliţiei Capitalei, ar putea aduce elemente care să facă lumină în acest caz.

După cercetarea la faţa locului, imediat după decesul micuţului, poliţiştii au sigilat sala RMN-ului şi sala unităţii electronice de lucru a acestui aparat pentru cercetări, iar ulterior au solicitat eliberarea unei autorizaţii de percheziţie informatică care însă nu a fost eliberată de magistraţi.

Copilul a fost adus la Centrul Medical Unirea pentru un RMN, unde i s-ar fi făcut o anestezie, după care a murit, spun surse din Poliţie.

Băiatul avea tetrapareză spastică şi a început să aibă probleme respiratorii după ce s-a încheiat examenul RMN. Medicii au încercat să îl resusciteze timp de două ore. De asemenea, au fost chemate echipajele de la BGS şi SMURD.

Mai multe articole despre:
SMURD Centrul Medical Unirea BGS CMU