MENIU

TAS a respins memoriul Farului în "cazul nocturna" de la meciul cu Poli Iaşi, susţin constănţenii

Foto: GSP

Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a informat, miercuri seară, clubul Farul Constanţa, că a respins memoriul depus în "cazul nocturna" de la meciul cu Poli Iaşi, din turul campionatului, decizia oficială urmând însă să fie dată în cursul zilei de joi.

Într-adevăr, am fost informaţii că ni s-a respins apelul. Era ultima noastră speranţă de rămânere în Liga I, dar nu avem ce face", a declarat, pentru NewsIn, directorul executive Lucian Codrean Pâra.

Partida Politehnica Iaşi-Farul Constanţa, din cadrul etapei a 5-a a Ligii I, ediţia 2008-2009, nu s-a mai disputat pe 22 august, aşa cum era programată iniţial, din cauza faptului că instalaţia de nocturnă a arenei Emil Alexandrescu nu s-a aprins timp de 30 de minute, iar arbitrul Istvan Kovacs a fluierat finalul meciului. Totuşi, becurile nocturnei şi-au revenit după 34 de minute, însă mult prea târziu, deoarece echipele se retrăseseră la vestiare.

În urma acestei situaţii, cele două formaţii au depus plângeri la Comisia de Disciplină a FRF, Poli Iaşi pentru a cere reprogramarea meciului, iar Farul pentru a câştiga jocul la masa verde.

Astfel, în urma consultării regulamentului, s-a descoperit faptul că arbitrul a greşit atunci când a decis finalul meciului deoarece ar fi trebuit să aştepte o oră din momentul în care era programată să înceapă partida, iar Comisia de Disciplină FRF a decis reprogramarea jocului, pentru 12 octombrie, iar pe teren, Poli a câştigat cu 2-1.

Constănţenii au depus apoi un memoriu la Comisia de Apel a FRF, dar şi această instanţă a decis acelaşi lucru ca şi prima comisie, şi anume rejucarea. Astfel, Farul a atacat decizia şi la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

În urma deciziei TAS, locul în clasament a celor două formaţii rămâne neschimbat, astfel că ieşenii au încheiat pe poziţia a 14-a, prima neretrogradabilă, cu 37 de puncte, iar Farul a retrogadat, având 30 de puncte.
Mai multe articole despre:
Farul Constanţa apel nocturnă respingere TAS