MENIU

Tăruşii sau bătaia: soluţii pentru a obţine un loc de parcare în Bucureşti

Foto: Realitatea TV

În Capitală, lupta pe locurile de parcare se dă în stradă. La nivel de statistică, Bucureştiul are un singur loc de parcare pentru nouă maşini. De aceea, de multe ori, bătălia pentru un loc de maşină se termină la spital. Alţii proprietari sparg asfaltul şi pun ţăruşi ca să blocheze locul de parcare pe care-l revendică. Primăria spune că este ilegal. Şoferii spun că n-au altă soluţie.

Presiunea pe locurile de parcare a devenit atât de mare încât locatarii de la bloc ajung să se ia la bătaie pentru un banal loc de lăsat maşina. Unii dintre locatari şi-au plantat, evident ilegal, ţăruşi. Primăria îi taie la două-trei săptămâni însă locatarii îi pun la loc.

Primăria spune că le dă avertisment celor pe care îi prinde că strică asfaltul cu ţăruşi. De la a doua abatere deja se dau amenzi. Liviu Vulpe, purtător de cuvânt al Primăriei Sectorului 6, a explicat: "După acest avertisment trecem la sancţiunea prin amendă. Această amendă se ridică de la zece milioane de lei până la un miliard, fiind vorba de construcţii ilegale".

Cei care au pus astfel de ţăruşi se apără şi spun că e singura soluţie ca după o zi de muncă să nu mai stea alte ore până găsesc un loc liber.

În Bucureşti sunt 1,7 milioane de maşini şi doar 190.000 de locuri în parcările publice sau de reşedinţă. Alţi şoferi au pus ţăruşi care blocheză puţinele locuri de parcare. În Militari, multe dintre aceste pripoane ocupă parcări care nici măcar nu sunt plătite la primărie.
Mai multe articole despre:
Bucureşti amendă primărie parcare locuitori