MENIU

Tăriceanu: Un acord cu FMI nu este decât un certificat de incompetenţă

Foto: NewsIn
Scrisoarea adresată de Călin Popescu Tăriceanu preşedintelui Traian Băsescu
Tăriceanu: România nu are nevoie de asistenţă, ci de un Guvern capabil

PNL respinge categoric un împrumut de la FMI. Călin Popescu Tăriceanu a anunţat că îi va trimite o scrisoare preşedintelui Băsescu în care să-i ceară să renunţe la ideea semnării unui acord cu FMI şi să-i explice de ce consideră soluţia unui împrumut de la Fondul Monetar ca fiind o idee proastă.

"Îi solicit preşedintelui să renunţe la împrumutul de la FMI" a spus Călin Popescu Tăriceanu. În opinia fostului prim ministru, un acord cu FMI nu este decât un certificat de incompetenţă.

"Am refuzat să semnez un acord cu Fondul Monetar Internaţional din cauza condiţiilor impuse", a mai afirmat Tăriceanu. Fostul premier a explicat că România poate să-şi gestioneze singură problemele economice. "România nu are nevoie de asistenţă, ci de un Guvern capabil", a mai spus liderul liberal. 

"Am refuzat să semnez prelungirea unui acord stand-by tocmai din cauza condiţiilor impuse de Fond. O ţară care se pregătea să intre în UE trebuia să dovedească ceva foarte important:  să dovedească că poate sta pe propriile picioare fără asistenţa FMI în ceea ce înseamnă elaborarea strategiilor şi politicilor în domeniul macroeconomic", a mai declarat Tăriceanu.

În replică la acuzele şefului statului, Călin Popescu Tăriceanu a spus că  fie şeful statului minte, fie este amnezic.

"Ce să comentez?! Luaţi documentele Uniunii Europene, o să vedeţi cât de slabe cunoştinţe... ori preşedintele a devenit amnezic, ori minte! Nu există altă variantă!", a fost reacţia lui Tăriceanu la afirmaţiile făcute de şeful statului la adresa sa, într-o emisiune difuzată luni seară la postul public de televiziune.