MENIU

Tăriceanu: Preşedintele e disperat că pierde alegerile prezidenţiale şi face o diversiune

Foto: NewsIn
Tăriceanu: "Preşedintele nu face altceva decât să-şi atragă votanţi."

Fostul prim ministru, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat în replică la propunerea preşedintelui de organizare a unui referendum pentru Parlament Unicameral şi reducerea numărului parlamentarilor la maxim 300, că această propunere ar putea avea succes datorită unor necunoştinţe politice din partea alegătorilor.

"Acest anunt nu face decat să-mi întregească imaginea despre Traian Băsescu. Preşedintele e disperat că pierde alegerile prezidenţiale şi nu face decât o să aducă în prim plan o temă de diversiune, care să atragă atenţia de la probleme sociale existente, lipsa banilor, a unor salarii mai mari (...)", a declarat fostul premier, Călin Popescu Tăriceanu, în replică la declaraţiile preşedintelui.

"Bineînţeles că poate să aibă succes (un Parlament Unicameral -n. red.) pentru că din lipsa unor cunostinte politice mulţi pot să creadă că Camera superioară este inutilă", a continuat Tăriceanu.

"Preşedintele nu face altceva decât să-şi atragă votanţi."


Fostul premier a spus că avantajele unui Parlament Bicameral reprezintă un subiect foarte important şi "este expresia democratiei într-un stat,  iar nu cred că în acest context reducerea progresivă a dezbaterilor parlamentare (reducerea de la două camere la una şi reducerea numărului de parlamentari la maxim 300 - n. red.) nu este o soutie pentru a reforma statul", este de părere Tăriceanu.

"Democratia nu este perfecta dar nu cred că exsită un sistem mai bun care să fi fost inventat", a conchis fostul premier.

Preşedintele Traian Băsescu propune organizarea unui referendum pentru a consulta populaţia în legătură cu reducerea Parlamentului la o singură cameră, care să aibă maximum 300 de parlamentari.