MENIU

Tăriceanu: Preşedintele Băsescu vorbea cabinetului său în afara şedinţelor

Tăriceanu: Se încearcă trecerea respondabilităţii crizei asupra fostului guvern
Tăriceanu: Întreg Guvernul s-a comportat lamentabil preluând o serie de lecţii date de preşedinte
foto: NewsIN

Fostul premier, Călin Popescu Tăriceanu a povestit că atunci când preşedintele Băsescu venea la Guvern acesta vorbea cabinetului în afara şedinţelor formale. Tăriceanu a spus că miniştrii guvernului Boc s-au comportat \"lamentabil\" în prezenţa preşedintelui şi nici nu pare să aibe vreun regret în legătură cu felul în care a guvernat ţara din 2004 până în 2008.

Despre participarea preşedintelui la şedinţele de guvern, Tăriceanu a povestit că în timpul mandatului său "atunci când preşedintele a venit la Guvern şi eram eu prim-ministru, preşedintele a luat loc la masă şi i-am dat posibilitatea să se exprime fără ca şedinţa de guvern să fie declarată, formal, deschisă. El a vorbit în afara şedinţei de guvern. Preşedintele prezidează şedinţa atunci când sunt discutate subiecte care ţin de resortul preşedintelui: securitate naţională sau politică externă. Domnul Boc, ieri, nu a scos o vorbuliţă şi întreg guvernul s-a comportat lamentabil preluând o serie de lecţii date de preşedinte în faţa întregii ţări prin care vroia să arate că el, vezi Doamne, se preocupă de criză. Cred că face un demers extrem de prost anunţând cea mai proastă situaţie, recesiunea economică, având informaţii că există semne la nivel mondial de redresare astfel încât să vină la toamnă să spună lucrurile s-au îndreptat datorită mie".

Călin Popescu Tăriceanu a respins, în cadrul emisiunii Ora de foc de la Realitatea TV, acuzaţiile că nu s-au făcut investiţii şi s-au cheltuit prea mulţi bani în perioada guvernului său.  "Există două marote pe care Guvernul le foloseşte pentru a justifica neputinţa. Se încearcă trecerea respondabilităţii crizei asupra fostului guvern. Acestea sunt: visteria goală şi deficitul bugetar excesiv. În legătură cu deficitul bugetar, pledez ca România să funcţioneze cu deficite bugetare mari", a spus Tăriceanu care a dat ca exemplu de investiţii faptul că în primul trimestru al lui 2008 s-au făcut mai multe investiţii decât în aceea şi perioadă a lui 2009.