MENIU

Tăriceanu: Pentru Boc şi "compania" venirea FMI-ului ar fi o scuză pentru impunerea de noi taxe

C.P.Tăriceanu: Bugetul de stat trebuie să reflecte o anume filosofie
Foto: wikimedia.org

Preşedintele PNL, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat la Realitatea TV că "deşi Preşedintele Traian Băsescu a spus să nu se recurgă la ajutorul FMI, Pentru Boc şi "compania" venirea FMI-ului ar fi o mână de ajutor."

"Ceea ce mi se pare emblematic este această idee, care a fost ventilată, cu recursul la ajutorul FMI. Eu cred că dacă se va recurge la ajutorul FMI, Boc ar putea să spună: ştiţi noi nu voiam să luăm măsurile acestea de reducere a cheltuielilor, de impunere de noi taxe dar cei de la FMI ne-au vârât-o pe gât" a declarat Tăriceanu.

"Cred că minima moralitate politică impune (noului Guvern n.r.) şi încercarea de a nu repeta eventualele greşeli pe care predecesorii le-au făcut şi, pe de altă parte, angajamentele, promisiunile făcute cu atâta fervoare în campania electorală să fie ţinute," a continuat Călin Popescu Tăriceanu.

Călin Popescu Tăriceanu a mai declarat că "bugetul de stat trebuie să reflecte o filosofie,  nu poţi să spui că vrei să faci un buget care să stimuleze investiţiile şi în acelaşi timp să facem un buget care să permită creşterea nivelului de trai, adică a veniturilor. Nu ai cum. Trebuie să optezi pentru ceva.  De aceea cred că sarcina Guvernului nu este una uşoară, este una complicată şi va necesita anumite decizii în ceea ce priveşte filozofia bugetului."

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, că "ultimul lucru pe care îl va face România" va fi să împrumute bani de la Fondul Monetar Internaţional, deficitul de cont curent putând fi acoperit prin împrumut european.

Mai multe articole despre:
buget Tăriceanu Traian Băsescu Emil Boc FMI