MENIU

Tăriceanu: Boc e paralel cu problemele românilor şi e un politician provincial

Foto: NewsIn
Liderul PNL a afirmat că Boc este mai preocupat de alegerile pentru primăria Clujului decât de problemele generate de criza economică

Preşedintele PNL, Călin Popescu-Tăriceanu, a afirmat că premierul Emil Boc este mai preocupat de competiţia electorală de la Cluj decât de elaborarea unui plan coerent anticriză care să împiedice intrarea României în recesiune economică.

Fostul prim-ministru l-a acuzatpe succesorul său că susţine un buget nerealist care poate provocaintrarea României în recesiune, mai ales că, afirmă Tăriceanu, actualulExecutiv nu a venit cu un set coerent de măsuri anticriză.

El a criticat majoritatea parlamentară pentru că a respins în bloc cele3.000 de amendamente aduse de PNL la legea bugetului de stat pentruanul 2009. De asemenea, Tăriceanu a contestat unele din măsurile luatede noua putere, precum scutirea de la plata asigurărilor sociale afirmelor care-şi trimit angajaţii în şomaj tehnic sau interzicereacumulului pensiei cu salariul. Prima măsură ar încuraja întreprinderilesă-şi trimită salariaţii acasă, iar a doua îi descurajează pe cei cevor să muncească.

PD-L şi PSD sunt acuzate de către Tăriceanu şi de faptul că au abandonatpromisiunile electorale din campanie, drept dovadă fiind fondurilealocate sănătăţii şi educaţiei prin actualul proiect de buget. "Este unbuget îndreptat împotriva românilor ce consfinţeşte abandonulpromisiunile electorale", a spus liberalul.

Liderul PNL a afirmat că Boc este mai preocupat de alegerile pentruprimăria Clujului decât de problemele generate de criza economică sauproiecţia bugetară pentru anul în curs. "Cu un buget de acest gen,economia României se va contracta şi ne ducem în recesiune (...)Bugetul nu poate fi separat de un plan anticriză, iar acesta nu există.Prin urmare, domnul Boc este complet paralel cu problemele românilor. Ise pare că este prioritar ca adjunctul său să câştige primăriaClujului. Stă trei zile pe săptămână la Cluj. Dânsul este prim-ministrual României, nu primar al Clujului", a spus Tăriceanu.

"În loc să se ducă la mall să se tundă şi să-şi facăcumpărăturile relaxat, cred că domnul Emil Boc ar trebui să segândească că are o mare problemă: ce face cu această ţară pe care artrebui să o conducă. Rămâne un politician de provincie prin modul încare se comportă", a conchis Tăriceanu.

Mai multe articole despre:
Călin Popescu Tăriceanu PNL guvern români Emil Boc