MENIU

Tăriceanu: Băsescu vrea să transforme întreaga politică într-o imensă mocirlă

Foto: NewsIn
Tăriceanu: S-ar putea ca Parlamentul să nu vină să-i dea un vot Guvernului Croitoru pentru că este o situaţie de conflict major între instituţii şi trebuie ca CCR să reglementeze această problemă generată de Băsescu

Fostul premier liberal Călin Popescu Tăriceanu a declarat la Realitatea TV că actualul preşedinte Traian Băsescu vrea să transforme întreaga clasă politică într-o "imensă mocirlă". Mai mult, Tăriceanu a lansat ipoteza potrivit căreia Parlamentul ar putea să nu se întrunească pentru a vota Guvernul premierului desemnat de preşedinte.

"Nu este un concurs de aptitudini profesionale. Problema este una politică, susţinerea parlamentară. Suntem într-o perioadă de criză economică peste care avem problema alegerilor şi se declanşează această criză politică. În loc să aibă contribuţia unui preşedinte care să degaje o soluţie acceptabilă cu susţinerea majorităţii, el vine şi sfidează logica politică elementară, cultura politică elementară şi vrea numai un singur lucru: să ne arate cine face legea, după bunul plac, în România", a declarat Tăriceanu la Realitatea TV.

Liberalul Călin Popescu Tăriceanu susţine că înainte de votul din Legislastiv trebuie rezolvat un conflict de natură constituţională. Fostul premier susţine că preşedintele Traian Băsescu a interpretat greşit Constituţia, atunci când a desemnat un premier care nu are susţinere parlamentară.

Tăriceanu a lansat ipoteza potrivit căreia Parlamentul ar putea să nu se întrunească pentru a vota Guvernul Croitoru

"S-ar putea ca Parlamentul să nu vină să-i dea un vot pentru că este o situaţie de conflict major între instituţii şi trebuie ca CCR să reglementeze această problemă generată de o interpretare absolut originală a Constituţiei de către actualul preşedinte", a afirmat Tăriceanu.

"Băsescu vrea să transforme toată politica românească într-o uriaşă mocirlă în care nimeni nu mai înţelege nimic", a mai spus Tăriceanu.

În replică, vicepreşedintele PD-L, Adriean Videanu afirmă că preşedintele a respectat întocmai legea fundamentală când l-a desemnat pe Lucian Croitoru.

"Dreptul constituţional de a desemna, şi avem sensul din DEX, îi aparţine preşedintelui României. Altfel, preşedintele ar fi un spectator la ceea ce înseamnă decizia unei majorităţi şi nu şi-ar mai îndeplini prerogativa constituţională de a desemna", a spus Videanu.

La rândul său, Călin Popescu Tăriceanu a spus că îi va cere preşedintelui PNL, Crin Antonescu, să nu accepte nicio negociere cu Lucian Croitoru până când conflictul constituţional declanşat de şeful statului nu va fi rezolvat.