MENIU

Tango-ul, în patrimoniul imaterial UNESCO

Foto: Bdonahue.files.wordpress.com

Dansul cu origini în Argentina şi Uruguay, astăzi răspândit în întreaga lume, a fost înscris, miercuri, în patrimoniul mondial imaterial al UNESCO, cu prilejul unei reuniuni la Abu Dhabi, potrivit unor surse diplomatice.

Patrimoniul imaterial, adeseori ameninţat de degradare sau chiar de dispariţie, regrupează practici, cunoştinţe sau know-how-uri recunoscute de comunităţi ca făcând parte din patrimoniul lor cultural. Potrivit UNESCO, tango-ul completează lista patrimoniului mondial care conţine mai multe obiective naturale şi culturale. "UNESCO a decis includerea tango-ului printre bunurile culturale imateriale", a declarat o sursă diplomatică.

"Tradiţia din Argentina şi Uruguay a tango-ului, astăzi celebru în întreaga lumea, s-a născut în mediile populare din Buenos Aires şi Montevideo", notează UNESCO, pe pagina de intenet.

"Practicate în sălile de dans tradiţionale din Buenos Aires şi Montevideo, tango-ul îşi răspândeşte în lume spiritul comunitar, adaptându-se evoluţiilor şi timpului", adaugă UNESCO.

Mai multe articole despre:
Argentina patrimoniu UNESCO dans tango obiceiuri