MENIU

Tănase, \"manea\" de trei puncte

Cristi Tănase s-a revanşat după escapadele din această săptămână

Steaua a câştigat la limită meciul cu Internaţional, din ultima etapă a turului, scor 3-2, graţie golului reuşit de \"rebelul\" Cristi Tănase, în minutul 72. Roş-albaştrii au avut 2-0 în minutul 13, au fost egalaţi, dar au reuşit să câştige meciul cu eurogolul reuşit de jucătorul care a ţinut prima pagină a săptămânii cu escapadele sale bahice. Roş-albaştrii egalează CFR-ul la puncte, 34, şi iernează în vârful clasamentului.

\"Dacă nu dăm trei-patru goluri cu Internaţional, vom avea probleme\", avertiza managerul steliştilor, Panduru, înaintea de partidă, iar antrenorul lui Internaţional, Ştefan Stoica, anunţa şi el: \"joc full-atac cu Steaua\". Şi ambii au avut dreptate sută la sută. Cele două echipe s-au ţinut de cuvânt, după ce au reuşit o partidă spectacol, cu cinci goluri, trei dintre ele în primele 21 de minute, atât Stochiţă \"Lippi\" şi Stoica \"Mourinho\" lăsând la o parte orice intenţii defensive pentru această întâlnire.

Steaua a deschis scorul rapid, prin Nicoliţă (3), după ce mijlocaşul a profitat de un şut deviat, şi l-a învins pe Popa din 8 metri, apoi Kapetanos a mărit diferenţa, 10 minute mai târziu, dintr-un penalty scos de Szekely. Între cele două goluri ale gazdelor se strecoară însă şi o fază controversată, când Băcilă (7), scăpat singur pe centru cu Zapata, este oprit eronat la semnalizarea greşită de offside a asistentului...Orbuleţ.

Până la urmă, acelaşi Băcilă reuşeşte să reducă din diferenţă, după o fază spectaculoasă. Mijlocaşul lui Internaţional a plecat de la vreo 40 de metri de poarta lui Zapata, a înşirat toţi fundaşii Stelei şi l-a învins pe columbian cu un şut plasat. Se joacă doar pe cartea atacului şi fiecare atac aduce o fază de poartă, mai ales la buturile lui Popa. Szekely şutează slab din 10 metri, Surdu ţinteşte transversala din 6 metri, după o pasă a ex-gălăţeanului, apoi Kapetanos nu reuşeşte un stop pe piept, într-o situaţie bună de poartă.

Pe finalul reprizei, Zapata are două intervenţii bune, dar Steaua scapă cu bine. Se accidentează însă Baciu, iar în locul său intră nigerianul Emeghara, la primul meci oficial în tricoul roş-albaştrilor după o pauză de aproape doi ani.

Repriza a doua începe tot cu ocazii ale Stelei. Golanski (52) reia cu capul, din 6 metri, după un corner, dar scoate Popa, apoi Nicoliţă (55) şutează prea slab, de la 16 metri.

Doar că golul cade în poarta lui Zapata, autor Zăgrean (63), vârful oaspeţilor punctând cu un şut din întoarcere, de pe 6 metri, după o bâlbâială a defensivei Stelei.

Şi vine momentul lui Cristi Tănase (72), intrat pe teren în minutul 60. Mijlocaşul, care a ţinut prima pagină a săptămânii cu escapadele sale bahice, a prins un şut senzaţional de la 25 de metri, în vinclul porţii lui Popa şi a dus-o din nou pe Steaua în avantaj.

Steaua egalează la puncte liderul CFR, cu 34 de puncte, în timp ce Internaţional rămâne prima echipă sub linia retrogradării, cu 16 puncte.  Cu golul de astăzi, Kapetanos a ajuns la cota 8 şi e liderul golgeterilor la jumătatea campionatului, la egalitate cu craioveanul Florin Costea.

Click aici pentru comentariul LIVE TEXT al partidei Steaua-Internaţional Curtea de Argeş 3-2