MENIU

Taifunul Morakot a lovit sâmbătă dimineaţă insula Taiwan

Foto: RTV

Sâmbătă dimineaţă taifunul Morakot a lovit Taiwanul cu toată puterea. Din primele informaţii doi oameni s-au înecat, suprafeţe întinse au fost inundate şi s-au produs numeroase alunecări de teren.

Rafalele de vânt au atins viteza de 120 de kilometri pe oră. Taifunul a ajuns şi în capitala Taipei. Posturile locale de televiziune au transmis imagini în care apăreau locuitori fugind din casele ameninţate de inundaţii şi autostrăzi acoperite de ape. Pe celălalt mal al strâmtorii Taiwan, autorităţile au evacuat deja peste 20.000 de locuitori ai provinciei de coastă Fujian.

Autorităţile chineze au trimis 8,4 milioane de mesaje utilizatorilor de telefonie mobilă, pentru a-i avertiza de apropierea taifunului. În trecerea sa prin Filipine, Morakot a ucis 12 oameni, între care şi trei turişti francezi.

Vineri au fost evacuaţi peste 20.000 de oameni, iar 34.000 de vapoare au fost chemate în porturi în urma atenţionărilor apropierii taifunului Morakot.

Autorităţile din Taiwan şi Filipine au luat măsuri speciale după ce cinci oameni au murit înecaţi: câteva porturi au fost închise, iar mai multe curse aeriene interne au fost anulate. 

Mai multe articole despre:
China Taiwan taifun Morakot