MENIU

Sute de profesori din Vaslui pot pierde titularizarea deoarece au absolvit specializări neacreditate

Foto: de-contabilitate.ro

Sute de cadre didactice vasluiene, care au absolvit facultăţi particulare, ar putea rata examenul de titularizare în învăţământ, deoarece diplomele nu le sunt recunoscute, fiind absolvenţi ai unor specializări înfiinţate în baza autonomiei universitare.

Potrivit inspectorului general al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Vaslui, Vasile Mariciuc, cei mai mulţi dintre candidaţi sunt absolvenţi ai facultăţilor din cadrul Universităţilor "Spiru Haret", punctul de lucru Vaslui, "Petre Andrei" şi "Al. I. Cuza" Iaşi.

În urma unei note transmise de Ministerul Educaţiei, procesul de validare a dosarelor candidaţilor înscrişi a fost înterupt, fiind necesară verificarea fiecărei diplome de licenţă în parte.

"Universităţile înscriu studenţi la diferite specializări, forma de învăţământ la distanţă, în timp ce deţin acreditare doar pentru forma de învăţământ la zi. Astfel, specializările respective, nu se regăsesc în nomenclatorul domeniilor şi al specializărilor acreditate. În cazul acesta, diplomele de licenţă nu sunt valabile şi nu pot fi luate în considerare la dosar, iar candidatul nu se poate înscrie la examenul de titularizare. Sunt sute de dosare, pe care comisia de validare le va verifica şi vom aştepta o decizie a ministerului de resort", a declarat inspectorul general al ISJ Vaslui, Vasile Mariciuc.

La concursul de titularizare în învăţământ, care va avea loc pe 15 iulie, s-au înscris 1.540 de cadre didactice vasluiene. Mai bine de jumătate dintre candidaţi provin de la facultăţi particulare, unde unele specializări de la forma învăţământ la distanţă nu sunt acreditate.