MENIU

Sute de poliţişti au anihiliat o reţea de contrabandişti la Tulcea, într-o amplă operaţiune

Foto: RTV
Au fost monitorizate mai multe transporturi de ţigări provenite din activitatea de contrabandă

Ampla operaţiune "Taifunul" i-a vizat pe contrabandiştii cu ţigări din Galaţi şi Tulcea. Sute de poliţişti de frontieră, ofiţeri SRI, jandarmi şi procurori DIICOT au anihilat o reţea de opt contrabandişti.

Pe parcursul a şase luni, poliţiştii de frontieră gălăţeni au derulat o amplă operaţiune pentru documentarea activităţii infracţionale a reţelei şi strângerea de probe - intitulata Operatiunea "Taifunul", anunţă Poliţia de Frontieră.

Investigatiile s-au derulat pe parcursul mai multor luni de zile, rezultând faptul că reţeaua este formată din cetăţeni români  şi cetăţeni străini, din Republica Moldova şi Ucraina, coordonatorii reţelei fiind trei tulceni, Dumitru P., Viorel P. şi Mihăiţă P., cu vârste cuprinse între 22 si 28 ani, membri ai aceleiaşi familii.

Pentru probarea întregii activităţi infracţionale şi identificarea tuturor membrilor reţelei, au fost monitorizate mai multe transporturi de ţigări provenite din activitatea de contrabandă, care au fost trecute ilegal din R. Moldova şi Ucraina în România de către membrii grupării cu ajutorul unor bărci pneumatice.

Au fost confiscate 45 de mii de pachete de ţigări, în valoare de 310 mii de lei. Oamenii legii au filat reţeaua mai bine de 6 luni înainte de a trece la acţiune.

Cei 8 tineri reţinuţi: 5 români şi 3 străini aduceau ţigările din Ucraina şi Republica Moldova. Capii reţelei erau trei tineri din Tulcea cu vârste cuprinse între 22 şi 28 de ani, membri ai aceleaşi familii.

Anchetatorii au lăsat "scăpate" mai multe trasporturi de ţigări pentru a vedea care este traseul lor. Membrii reţelei s-au ales cu mandate de arestare pe 29 de zile.