MENIU

Sute de oameni din Târgu Mureş beau apă din izvoare nepotabile

Sute de oameni din Târgu Mureş beau apă din izvoare nepotabile, ca să mai reducă din facturi. Lângă izvoare există inscripţii care avertizează că apa nu e bună de băut, însă bătrânii spun că au băut de acolo ani de zile şi nu au păţit nimic.

În fiecare dimineaţă, la izvoarele nepotabile din Târgu Mureş e coadă. Oameni încărcaţi cu sticle şi canistre aşteaptă să-şi ia porţia de apă pentru ziua respectivă. "Eu numai din asta beau de 46 de ani. Nu stiu dacă e bună, mie îmi cade bine că e apă de fântână, cu aia am crescut", a spus unul dintre localnici.

Autorităţile îi avertizează pe oameni că apa nu este potabilă. "Nu se încadrează în parametrii normali, unele nu se încadrează din punct de vedere fizico-chimic, iar altele din punct de vedere bacteriologic sau chiar ambele", a spus directorul executiv al Autorităţii de Sănătate Publică Mureş.

Oamenii din Târgu Mureş care se expun riscului recunosc că reuşesc să economisească doar câţiva lei în fiecare lună, dar spun că pentru ei fiecare ban contează.
Mai multe articole despre:
apă Târgu Mureş bacterii fântână izvoare