Sute de mii de puieţi vor fi plantaţi atât la şes, cât şi la munte
Aurul verde se înmulţeşte! În mai multe judeţe din ţară plantarea de puieţi este în plină desfăşurare. În Prahova, sute de mii de arbuşti sunt plantaţi atât în zonele de şes, cât şi la munte. Peste 40 de copii din Bistriţa-Năsăud au făcut ca aerul din satul Cuşma să fie mai curat prin plantare de frasini şi goruni. Nici judeţul Alba nu s-a lăsat mai prejos. Aici, peste 200 de arbori vor prinde rădăcini pe dealul Coasta Obrejii din comuna Mihalţ.
Împăduririle din judeţul Prahova se fac în zonele în care s-au făcut tăieri masive sau cele care au nevoie de completări. În total, pe 52 de hectare se vor planta puieţi.
"După plantare, puieţii vor fi apţi abia după 6 ani. În aceasta perioadă se execută lucrările de întreţinere. După 6 ani se realizeaază starea de masiv şi poate să îndeplinească rolul de pădure", a precizat Gheorghe Lazăr, şef Ocol Silvic, Slănic.
Angajaţii Direcţiei silvice din Prahova ştiu cel mai bine ce înseamnă pădurea: un aer mai curat, izvoare cu apă curată şi permanente, terenuri fără alunecări, o zonă vedre si placută ochiului.
În satul Cuşma din Bistriţa-Năsăud peste 40 de elevi vor să schimbe natura. Aceştia au plantat frasin şi gorun.
Peste 120 de şcolari din comuna Mihalţ judeţul Alba, au uitat pentru o zi de teme şi au ajutat pădurarii din zonă, la plantat de puieţi.