MENIU

Sute de hectare de teren au fost inundate în judeţul Mehedinţi

Foto: infomercantile.com

Precipitaţiile abundente au creat probleme în judeţul Mehedinţi, sute de hectare de teren fiind inundate. Circulaţia pe unele drumuri din judeţ s-a desfăşurat cu dificultate.

\"Ca urmare a precipitaţiilor abundente căzute în ultimele ore pe teritoriul judeţului nostru, au fost afectate următoarele localităţi: în comuna Căzăneşti au fost inundate 110 ha păşune şi 70 ha teren arabil, în comuna Corcova au fost inundate 150 ha teren arabil\", a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Drobeta, Ramona Nistor.

S-a circulat cu dificultate în zona comunei Cireşu, din cauza formării ravenelor longitudinale şi transversale, pe următoarele drumuri: DJ 607 - sectorul ce face legătura între Bunoaica - Cireşu -Marga, DC 2A - spre localitatea Negruşa, DC3 - sectorul Cireşu - Podeni, DC sectorul Cireşu - Jupâneşti - Malarişca.

Conform avertizării hidrologice - cod portocaliu - primite de la S.G.A. Mehedinţi, atât pe râul Motru, cât şi pe Coşuştea, au fost depăşite cotele de inundaţie, tendinţele fiind în creştere.

Pe raza municipiului Drobeta Turnu Severin, la punctul de trecere a frontierei PFI, s-a acumulat o mare cantitate de apă, care a blocat accesul pe comunicaţia de ieşire din ţară. Pentru evacuarea apei din zona respectivă, s-a intervenit cu un autocamion de intervenţie, o motopompă remorcabilă şi 11 subofiţeri  de la detaşamentul de pompieri DR. Tr. Severin.

Traficul rutier s-a desfăşurat cu greutate şi pe Clisura Dunării, între Orşova şi Moldova Veche, din cauza căderilor de stâncă şi pietriş pe carosabil. Şoferii au fost sfătuiţi să circule cu viteză redusă pentru evitarea unor posibil incidente.

La Orşova,  zeci de tone de PET-uri, furaje, coceni, copaci au fost aduse de apele învolburate ale râului Belareca în Golful Cerna, în dreptul localităţii Orşova. Nu este primul incident de acest gen care se produce atunci când precipitaţiile sunt abundente şi creşte nivelul apei. Gunoaiele au rupt digul improvizat pe Cerna şi au pătruns în Dunăre.

Primarul Orşovei, Constantin Brăgaru, a declarat că această situaţie a fost cauzată de viiturile de pe râul Cerna care au spălat depozitele neautorizate ale localităţilor Băile Herculane, Mehadia şi Topleţ, antrenând astfel deşeurile menajere şi vegetaţia uscată în fluviul Dunărea.

Mai multe articole despre:
inundaţii Mehedinţi teren precipitaţii