MENIU

Sute de greci au cerut demisia guvernului într-un protest la Atena

Foto: Realitatea TV

Sute de greci îmbrăcaţi în negru au participat la un protest în faţa Parlamentului de la Atena pentru a cere demisia guvernului. Motivul: modul de gestionare a incendiilor de pădure care au ameninţat zile la rând capitala elenă, au distrus case şi terenuri agricole şi au dus la evacuări masive în regiune.

Protestatarii au adus în faţa clădirii legislativului resturi de copaci carbonizaţi şi au strigat: "Lăsaţi Parlamentul să ardă". Oamenii au reproşat guvernului lipsa de reacţie în cazul incendiilor recente care au pus în pericol viaţa a mii de oameni din suburbiile Atenei.

Guvernul conservator este deja sub presiune din cauza unor scandaluri în care sunt implicaţi politicieni ai puterii. Există zvonuri legate de organizarea unor alegeri anticipate sau o remaniere guvernamentală.

Incendiul izbucnit pe 22 august la 40 de kilometri nord-est de Atena a încins şi mai multe spiritele. Critici au venit şi din partea opoziţiei şi a presei, nu doar a populaţiei. În trei zile, focul s-a extins ameninţător spre suburbiile capitalei. 150 de case şi hectare întregi de teren agricol şi păduri au fost distruse.