MENIU

Sute de gospodării fără curent şi drumuri au fost blocate în Maramureş din cauza ninsorii

Foto. RTV

Ninsorile au lăsat fără curent electric aproape 1.000 de gospodării din judeţul Maramureş. De asemenea, din cauza zăpezii, au apărut probleme pe DN 18, în Pasul Gutâi, şi pe DJ 183 Baia Mare Firiza, unde, din cauza greutăţii zăpezii, mai mulţi copani s-au prăbuşit pe carosabil.

Directorul Secţiei Drumuri Naţionale Maramureş, Mircea Pop, a declarat că pe DN 18, care asigură legătura între Baia Mare şi Sighetul Marmaţiei, s-a înregistrat un fenomen rar întâlnit, sute de copaci şi crengi căzând pe carosabil din cauza greutăţii zăpezii.

Circulaţia rutieră în zonă a fost întreruptă, traficul fiind dirijat de poliţiştii de la Serviciul Poliţiei Rutiere.

În Pasul Gutâi şi în Pasul Prislop zăpada pe carosabil măsura circa doi centimetri, în timp ce pe acostament, stratul de zăpadă a fost de 60 de centimetri.

Circulaţia rutieră a fost blocată şi pe DJ 183, Baia Mare-Firiza, mai mulţi copaci au căzut pe traseul de urcare spre Barajul Firiza până la un motel din zonă. Echipe de intervenţie au lucrat pentru degajarea şoselei de arbori.

În mai multe localităţi au apărut probleme şi în ceea ce priveşte alimentarea cu energie electrică. În localitatea Chiuzbaia liniile de telefonie şi alimentare cu energie electrică a fost afectate de copacii prăbuşiţi care au rupt firele şi doi stâlpi.

Mai multe articole despre:
Maramureş curent electric trafic zăpadă ninsoare