MENIU

Sute de elevi din provincie se îmbulzesc ca să se înscrie la liceele din Bucureşti

Foto: Realitatea TV

Elevii din provincie iau cu asalt liceele din capitală. În ultimele zile, împreună cu părinţi, vitorii liceeni s-au îmbulzit la centrul de înscriere din Bucureşti. Iar numărul lor este dublu faţă de anul trecut, din primele zile de înscriere.

Sute de copii şi părinţi, cei mai mulţi din judeţele Ilfov şi Giurgiu se înscriu dis-de-dimineaţă pe listele lungi şi aşteaptă să fie strigaţi. Prioritate au candidaţii care s-au înscris cu o zi înainte, dar n-au reuşit să intre.

După ce scapă de coada de afară, elevii şi părinţi dau peste alta - cea din centrul de înscriere. Şi pentru că au dat dovadă de rezistenţă, elevii şi părinţii sunt răsplătiţi, în sfârşit cu o fişă în care îşi notează liceele la care vor să se înscrie. 

Deşi reprezentanţii inspectoratului şcolar au suplimetat numărul angajaţilor, cozile din faţa centrului de înscriere abia se mişcă. Iar problema ar fi că odată intraţi, părinţii nu se grăbesc să iasă.

Ultima zi de înscriere a elevilor din judeţele ţării în liceele din Bucureşti este 25 iunie. Iar rezultatele repartizării computerizate vor fi afişate pe site-ul ministerului educaţiei pe 3 iulie.

Mai multe articole despre:
elevi liceu înscriere înscriere liceu