MENIU

Susţinătorii PSD şi PD-L s-au înjurat şi s-au bătut în centrul Timişoarei. VEZI VIDEO

<descriere>
Violenţe la Timişoara
Susţinători ai PSD şi PD-L s-au huiduit la Timişoara

Atmosferă încinsă la Timişoara. Simpatizanţii PSD şi PD-L s-au înjurat şi s-au bătut în Piaţa Operei din Timişoara.

Susţinătorii PSD participau la un miting electoral alături de candidatul PSD la preşedinţie, Mircea Geoană, liderul liberal Crin Antonescu, Klaus Johannis şi primarul Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu. Tot în faţa Operei au venit şi simpatizanţii PD-L. Cele două grupuri s-au îmbrâncit şi unii martori susţin chiar că ar fi fost folosite gaze lacrimogene. Jandarmeria a infirmat.

Piata Operei a fost împărţită în două de cordonul de jandarmi: într-o parte se aflau participanţii la mitingul electoral organizat de PSD, iar de cealaltă parte erau persoanele care protestau faţă de adunarea social-democrată. Este vorba de simpatizanţi ai PD-L, foşti revoluţionari şi membri ai galeriei FC Timişoara.

Susţinătorii PD-L scandau  \"Geoană, nu uita, Timişoara nu-i a ta! Ciuhandu trădătorul! Jos comunismul! Ruşine!\", \"Proclamaţia de la Timişoara nu-i a voastră\",  iar de cealaltă parte simpatizanţii PSD şi PNL  scandau  \"Jos Băsescu!\" şi  \"Băsescu scurt la minte, Mircea Geoană preşedinte\".

 

Mulţimea adunată în centrul Timişoarei le-a cerut lui Mircea Geoană şi lui Crin Antonescu să iasă din clădirea Operei şi să vină în mijlocul oamenilor. Geoană şi-a ţinut discursul în Operă. Apoi, împreună cu Antonescu şi Johannis au plecat pe uşa din spate a Operei din Timişoara.

Prefectul de Timiş, Mircea Băcală, a declarat la Realitatea TV că nu are informaţii sau dovezi că la miting ar fi participat membri PD-L.

Manifestanţii au cerut şi demisia primarului Gheorghe Ciuhandu, pe motiv că acesta le-ar fi furat voturile.

În jurul orei 15.40, spritele s-au calmat în Piaţa Oprerei.

Simpatizaţii PSD se strânseseră în centrul Timişoarei pentru a se întâlni cu candidatul social-democrat la preşedinţie în cadrul unui miting electoral. Tot marţi, Mircea Geoană, liderul PNL Crin Antonescu şi primarul Sibiului, Klaus Johannis, au venit în capitala Banatului şi au semnat \"Parteneriatul pentru Timişoara\". Documentul a fost parafat în prezenţa primarului Gheorghe Ciuhandu.