MENIU

Susţinători ai lui Oprea din PSD Ilfov au protestat la sediul central

Un număr mare de susţinători ai lui Gabriel Oprea protestează la sediul central
Gigi Neţoiu: Este o acţiune a filialei PSD Ilfov. Nu este o acţiune de forţă, este o acţiune de solidaritate cu Gabi Oprea
Adrian Năstase: Când vom avea o propunere pentru portofoliul Internelor, o vom anunţa
Foto: RTV

O parte dintre susţinătorii lui Gabriel Oprea, din cadrul organizaţiei PSD Ilfov, au protestat în faţa sediului central PSD, din Şoseaua Kiseleff.

Vicepreşedintele PSD Ilfov, Gigi Neţoiu, a însoţit marţi grupul de susţinători care a protestat la sediul central PSD din şoseaua Kiseleff pentru a depune "Hotărârea Consiliului Director PSD Ilfov de susţinere a lui Gabriel Oprea". "Este o acţiune a filialei PSD Ilfov. Nu este o acţiune de forţă, este o acţiune de solidaritate cu Gabi Oprea", a declarat Gigi Neţoiu.

În schimb, Adrian Năstase a refuzat să comenteze protestul filialei PSD Ilfov. Înainte de întâlnirea de la Senat, Năstase a spus că priorităţile discuţiei cu partenerii de la PD-L sunt bugetul, situaţia din sănătate şi din învăţământ şi nu cazul Oprea. VEZI VIDEO

Comitetul Executiv al Consiliului Organizaţiei Judeţene PSD Ilfov a decis luni, într-o şedinţă extraordinară, că BPN al PSD a acţionat nestatutar în cazul Oprea, că doar CEX şi Consiliul Naţional decid retragerea sprijinului politic, iar excluderea e o prerogativă a filialei.

Prin adoptarea acestor decizii, Biroul Permanent Naţional al PSD a încălcat prevederile statutului Partidului Social Democrat", se arată într-un comunicat al PSD Ilfov remis luni. Comunicatul precizează că potrivit art. 12 alin.(3) din statul PSD, "retragerea sprijinului politic se hotărăşte de către organul de conducere al partidului care  l-a acordat sau de către organul ierarhic superior”, acestea fiind Comitetul Executiv Naţional, respectiv Consiliul Naţional al Partidului Social Democrat.

Aceasta mai aminteşte că Oprea a înregistrat rezultate notabile în toate confruntările electorale şi a acţionat cu  profesionalism şi  bună credinţă. "În consecinţă, solicităm conducerii PSD, cu toată tăria şi fermitatea, să nu se recurgă la astfel de măsuri absolut injuste şi lipsite de temeinicie, de natură să conducă la destabilizarea partidului. De asemenea, rugăm conducerea partidului să se întoarcă la prevederile statului şi sa respecte legile României", conchide comunicatul. 

Mai multe articole despre:
PSD Ilfov Consiliul Naţional Gabriel Oprea BPN CEX