MENIU

Suporterii Stelei au protestat la adresa conducerii clubului

Foto: sport365.ro

Suporterii Stelei au continuat protestele la adresa patronului Gigi Becali chiar în ziua în care clubul din Bulevardul Ghencea a împlinit 62 de ani de la înfiinţare. Fanii stelişti au organizat un miting pe parcursul căruia i-au cerut patronului să plece de la echipă, nemulţumiţi de situaţia în care a ajuns clubul.

Peste o mie de fani au organizat un miting care s-a desfăşurat de la Parcul Moghioroş până la stadionul Steaua. Acţiunea a durat aproximativ o oră, pe parcursul căreia fanii au scandat împotriva conducerii clubului şi a finanţatorului Gigi Becali, cerându-i acestuia din urmă să vândă clubul. De asemenea, susţinătorii Stelei, membri ai peluzelor Nord şi Sud, au afiţat bannere cu mesaje ca "Mi-e dor de Steaua", "Onoare, demnitate, cuvinte de voi uitate" sau "Istoria de 62 de ani clădită pe valoare nu pe bani".

Marşul suporterilor a început în jurul orei 17.30, în zona Parcului Moghioroş, şi s-a încheiat la stadionul Steaua. Coloana de fani a fost supravegheată de un dispozitiv de jandarmi, însă nu s-au înregistrat incidente.

La acţiune au participat mai mulţi lideri ai Asociaţiei Independente a Suporterilor Stelişti (AISS), dar şi fostul lider de galerie din Ghencea, Jean Pavel, îndepărtat de Gigi Becali de la conducerea suporterilor. Aceştia au spus că patronul Stelei trebuie să plece pentru binele clubului şi au menţionat că principalele nemulţumiri ale lor sunt modul în care au fost tratate fostele glorii din Ghencea, locul ocupat în prezent în clasamentul Ligii I şi jocul foarte slab al favoriţilor.

Fanii i-au cerut lui Gigi Becali să vândă clubul dacă nu mai are puterea financiară să îl susţină şi au dezvăluit că sunt dispuşi să doneze câte 50 de euro şi să cumpere acţiuni la Steaua, după modelul unor mari cluburi din Europa, precum FC Barcelona.

La acest marş a fost anunţată şi prezenţa fostului atacant din Ghencea, Adrian Neaga, plecat din cauza unui conflict cu patronul Gigi Becali, dar acesta nu a mai ajuns, în aceeaşi situaţie fiind şi Miodrag Belodedici. Pe de altă parte, George Ogăraru, care a fost şi el criticat de patron, a refuzat să participe la acţiunea de protest.

Înainte ca suporterii să încheie mitingul, au lăsat bannerele pe gardurile stadionului şi au scandat numele unor foste glorii ale clubului ca Marius Lăcătuş, Gheorghe Hagi sau Emeric Ienei.

Mai multe articole despre:
Steaua Gigi Becali suporteri miting