MENIU

Subsolurile insalubre ale blocurilor provoacă probleme de sănătate

Foto: Realitatea TV

Subsolurile inundate ale blocurilor pot provoca boli serioase. Din cauza mirosurilor insuportabile şi a apei murdare zeci de instalatori intră lunar în concediu medical. Acum, aceştia evită să mai intre în subsoluri spre disperarea locatarilor care au nevoie de reparaţii.

În anii precedenţi, doi angajaţi ai regiei de termoficare au fost suspecţi de îmbolnăvire cu leptospiroză - o boală infecţioasă acută care afectează rinichii, ficatul, sistemul nervos şi pe cel cardiovascular. Acum, instalatorii regiei de termoficare din Focşani fac tot posibilul ca să evite subsolurile inundate ale blocurilor.

"Din cei 426 de angajaţi care sunt la ora actuală în societatea noastră, în medie zece angajaţi vin cu concedii medicale lunar. Se evită intrarea angajaţilor noştri în aceste subsoluri insalubre pentru a nu-i expune la boli", a declarat purtătorul de cuvânt SC ENET SA, Cristina Gavrilă.

Locatarii blocurilor cu subsoluri inundate nu sunt de acord cu protejarea angajaţilor regiei termice. Reparaţiile la instalaţiile din subsolurile blocurilor cad, potrivit legii, în sarcina asociaţiilor de proprietari. O intervenţie a unei echipe private costă minim 400 de lei.

Mai multe articole despre:
locatari infectare îmbolnăvire insalubru subsol