MENIU

Subcomisiile parlamentare încep miercuri discuţiile pe proiectele de Coduri

Foto: hi5.com

Preşedintele Comisiei parlamentare pentru Coduri, Daniel Buda, a anunţat luni că subcomisiile vor începe, de miercuri dimineaţă, dezbaterile pe marginea proiectelor de Cod Penal, Procedură Penală, Civil şi Procedură Civilă.

De asemenea, Daniel Buda şi-a exprimat speranţa ca, până pe 30 aprilie, să reuşească să trimită la Senat un raport asupra Codurilor.

De miercuri încep efectiv dezbaterile pe aceste proiecte, şedinţele subcomisiilor urmând să înceapă la ora 9.30.

Luni, la prima şedinţă a Comisiei pentru Coduri, preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Virgil Andreieş, a declarat că sistemul judiciar are nevoie urgentă de Coduri noi, pentru a asigura celeritatea proceselor şi soluţionarea în termen rezonabil. "Dorim ca în ele să existe suficiente garanţii, pentru a nu mai exista modificări în următorii 15 ani", a spus Andreieş.

Şeful CSM a avertizat că, la nivelul CSM, Codul Penal, Codul de Procedură Penală şi Codul de Procedură Civilă au fost avizate cu număr foarte mare de observaţii.

CSM urmează să trimită Comisiei un punct de vedere scris privind Codul Civil.

Ministrul Cătălin Predoiu, şeful CSM, Virgil Andreieş, şi procurorul general, Laura Kovesi, au participat luni la prima şedinţă a Comisiei speciale comune pentru dezbaterea în fond, în procedură de urgenţă, a Codului Penal, a celui de Procedură Penală, a Codului Civil şi a celui de Procedură Civilă.