MENIU

Studenţii vor protesta în stradă faţă de eliminarea lor din senatele universităţilor

Foto: mondonews.ro

Studenţii au anunţat că vor protesta în stradă faţă de eliminarea abuzivă din Legea educaţiei a unor drepturi, cum ar fi acela de a fi reprezentaţi în senatele universităţilor, acţiunile urmând să aibă loc, cel mai probabil, între 28 septembrie şi 5 octombrie.

"Vom ieşi în stradă pentru că ministrul Andronescu a luat decizii independent de ce am hotărât de comun acord. Vom ieşi în stradă cel mai probabil pe 5 octombrie, dar se poate şi mai devreme. Vom protesta în 16 centre universitare din ţară, vom decide în scurt timp exact cum", a precizat, pentru preşedintele Uniunii Studenţilor din România, Andrei Botez.

Studenţii din Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România au anunţat, încă de săptămâna trecută, proteste faţă de încălcarea drepturilor de a fi reprezentaţi în diferite organisme de decizie universitară şi au cerut demisia ministrului Ecaterina Andronescu.

"Considerăm inadmisibilă scoaterea din noul pachet de legi a unui drept fundamental, câştigat de studenţi în urma mişcărilor din primăvara anului 1995, când procentul de reprezentare a studenţilor în Senatul Universitar a fost stabilit la 25%. Ultima variantă asumată a legii plasează studenţimea cu 20 de ani în urmă", spuneau reprezentanţii alianţei, care atrageau atenţia asupra încălcării principiilor democraţiei.