MENIU

Studenţii au ales cei mai buni 123 de profesori din România

Foto: RTV
Studenţii au ales cei mai tari profesori din România

Studenţii au ales cei mai tari profesori din România. Dascălii au primit note de la învăţăcei, în funcţie de modul în care se pregătesc pentru ore, dar şi cât de inventivi sunt la cursuri. Din peste 800 de profesori din toată ţara, doar 123 s-au ales cu diplome şi cu câte o medalie.

Profesorul Lorin Drăgan de la Iaşi predă de numai două semestre, dar s-a pomenit cu diploma în mână şi cu medalia în piept. "Eu provin dintr-un mediu practic, am lucrat în domeniul hotelier şi turism şi am venit să predau. Cred că asta i-a atras pe studenţi", a spus profesorul Lorin Drăgan.

Alt profesor crede că a reuşit să-i cucerească pe studenţi prin simţul umorului. "Am inventat învăţământul cu zâmbetul pe buze, pornind de la echipa Braziliei care joacă fotbal cu zâmbetul pe buze. Probabil au vrut să mă îmbuneze pentru sesiunea care urmează, propunându-mă pentru un astfel de titlu", a precizat profesorul Vali Gravu.

Profesorii au urcat rând pe rând pe scenă să-şi ridice premiile. "De obicei valorile nu sunt recunoscute şi financiar. Asta este trist, dar este o boală mai veche în România", a spus profesoara de studii politice, Marinele Miroiu.

La concurs au participat peste 800 de profesori din 20 de universităţi din România, iar studenţii le-au putut da note pe site-ul Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România.

Mai multe articole despre:
profesori studenţi concurs cursuri