MENIU

Stolojan: Emil Boc m-a consultat în legătură cu numirea Sorinei Plăcintă şi am fost de acord

Foto: NewsIn
Theodor Stolojan: Am fost consultat de preşedintele partidului înainte de a se lua decizia

Premierul Emil Boc l-a consultat pe prim-vicepreşedintele PD-L Theodor Stolojan în legătură cu numirea Sorinei Plăcintă în fruntea Ministerului Tineretului şi Sportului. Concluzia la care au ajuns cei doi a fost aceea că Sorina Plăcintă este o alegere bună pentru minister întrucât \"are calităţile necesare pentru această funcţie\".

"Am fost consultat de Emil Boc atunci când s-a făcut numirea. O cunosc pe Sorina Plăcintă, am făcut campanie inclusiv în Vrancea, unde a câştigat mandatul de senator. Consider că are calităţile necesare pentru această funcţie", a precizat Stolojan.

Cu toate acestea, vizibil iritat de întrebările care vizau competenţa noului ministru al Tineretului, Theodor Stolojan a declarat, la Realitatea TV, că Traian Băsescu a luat decizia ca niciun ministru să nu mai fie înlocuit până când nu va fi prezentată şi propunerea unui nou ministru.

"Nu insistaţi. Am fost consultat de preşedintele partidului înainte de a se lua decizia. S-a luat o decizie de către preşedintele ţării ca să nu mai înlocuiască niciun ministru până nu se vine imediat cu propunerea de un nou ministru", a spus Stolojan.

În ciuda acestei afirmaţii, vicepreşedintele PD-L Cezar Preda a susţinut că decizia înlocuirii ministrului demisionar Monica Iacob Ridzi cu senatorul Sorina Plăcintă nu s-a luat într-un cadru instituţional, în Biroul Permanent, în urma consultărilor cu liderii partidului, lucru grav, în opinia sa.

Liderul PDL a declarat, la Realitatea FM, că a fost informat prin sms despre nominalizarea Sorinei Plăcintă în funcţia de ministru al Tineretului şi că nu cunoaşte să fi existat consultări în cadrul partidului în sensul găsirii unui înlocuitor pentru Monica Iacob Ridzi.

Sorina Luminiţa Plăcintă, desemnată pentru a prelua conducerea Ministerului Tineretului şi Sportului, a depus jurământul, marţi seară, la Palatul Cotroceni, în prezenţa preşedintelui Traian Băsescu. La ceremonie au mai participat premierul Emil Boc şi alţi membri ai Guvernului.