MENIU

Stolojan: Elena Băsescu nu are acelaşi electorat cu PD-L şi nu va afecta rezultatul partidului

Foto: ubbcluj.ro

Theodor Stolojan a declarat, sâmbătă, la Arad, că PD-L va obţine cu 4-5 procente peste PSD la alegerile europarlamentare şi a precizat că Elena Băsescu nu are acelaşi electorat cu democrat-liberalii, astfel că rezultatul pe care îl va obţine partidul nu va fi afectat de candidatura acesteia.

"Sondajele noastre arată că vom câştiga undeva cu 4-5 puncte peste PSD. Fiecare partid îşi face sondajele, dar eu pot să vă spun că firma de sondare cu care lucrăm de ani de zile este, în general, exactă în sondaje. Din ce mi-au spus experţii în sondaje, electoratul Elenei Băsescu nu este şi electoratul pe care îl are PD-L. Electoratul ei este format din tineri din diferite segmente sociale. Asta este ceea ce am aflat de la specialiştii în sondaje", a susţinut Theodor Stolojan.

Premierul Emil Boc, însoţit de mai mulţi lideri ai partidului, precum şi de câţiva dintre candidaţii partidului la alegerile pentru Parlamentul European, au fost prezenţi, sâmbătă, la Arad, unde au fost organizate o serie de manifestări dedicate implinirii a 90 de ani de administraţie locală.

Vicepreşedintele PD-L, Cezar Preda, a declarat, vineri, la Buzău, că este convins că partidul din care face parte va câştiga alegerile europarlamentare, însă la o distanţă foarte mică de PSD, din cauză că electoratul democrat-liberal va canaliza o parte din voturi către candidatul independent Elena Băsescu.

"Sunt ferm convins că Partidul Democrat Liberal va câştiga alegerile. Nu va câştiga la o diferenţă mai mare de 1-2 procente de PSD, pentru că avem şi chestiunea cu plecarea lui EBA, dar PD-L-ul şi PSD-ul vor fi acolo. PD-L-ul va avea un procent, două în faţă", a declarat Cezar Preda, într-o conferinţă de presă.

Acesta a mai ţinut să îşi exprime neîncrederea în sondajele de opinie despre care crede că reflectă subiectiv ponderea partidelor politice înaintea alegerilor. "Când vine vorba de exagerările sau denaturarea voită a sondajelor, vă pot spune că nu mă impresionează, şi nici pe dumneavoastră. Scot ei un sondaj, scoatem şi noi unul diseară, scot ei cu cinci în faţă, scoatem şi noi cu şapte, şi s-a dus de râpă tot", a afirmat Preda.