MENIU

Stolojan: Desemnarea lui Cioloş reprezintă o victorie a României şi a lui Traian Băsescu

<descriere>

Prim-vicepreşedintele PD-L, Theodor Stolojan, a afirmat că nominalizarea lui Dacian Cioloş pentru postul de comisar pentru Agricultură este rezultatul eforturilor depuse pe preşedintele Băsescu şi primul-ministru Emil Boc.

\"Desemnarea de către Jose Manuel Barroso drept candidat la postul de comisar pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală reprezintă o victorie a României şi a preşedintelui Traian Băsescu, a primului-ministru Emil Boc pentru că au fost factorii politici cei mai importanţi în obţinerea acestui succes\", a declarat  Theodor Stolojan.

Prim-vicepreşedintele PD-L a spus că nominalizarea lui Cioloş a survenit în pofida pronosticurilor făcute de oameni politici din ţară care n-ar fi ţinut seama de interesul naţional. \"Contrar prezicerilor făcute de fel de fel de indivizi din România care nu au înţeles că trebuie să susţină candidatul României indiferent de cine a făcut propunerea, iată că preşedintele Comisiei Europene a apreciat că Dacian Cioloş este cel mai bun candidat dat de cele 27 de state membre ale Uniunii. Este o recunoaştere publică făcute de preşedintele CE\", a afirmat Stolojan.

Europarlamentarul consideră că Dacian Cioloş va trece cu bine de audierea din comisia de specialitate a Parlamentului European.  \"Portofoliul este extrem de important deoarece îi este alocat peste o treime din bugetul Uniunii Europene (...) Pentru România, agricultura şi dezvoltarea rurală reprezintă domeniile prin care putem face diferenţa faţă de alt ţări în viitor. Vedem că România a crescut exporturile de produse agroalimentare în perioadă de criză\", a adăugat Stolojan.

Preşedintele CE, Jose Manuel Barroso, a anunţat vineri că Dacian Cioloş este propus pentru portofoliul agriculturii în viitoarea Comisie.

Dacian Cioloş a ţinut să mulţumească celor care i-au susţinut candidatura pentru funcţia de comisar european pentru Agricultură.