MENIU

Stigmatizarea jurnaliştilor români în Moldova este foarte periculoasă, avertizează RSF

Foto: NewsIn

Stigmatizarea României şi a jurnaliştilor români este o atitudine periculoasă, avertizează organizaţia Reporteri fără frontiere (Reporters sans frontieres, RSF), cerând autorităţilor moldovene să se abţină să recurgă la violenţă şi să respecte dreptul jurnaliştilor de a informa.

Situaţia din Republica Moldova se agravează, autorităţile recurg la violenţă şi arestează jurnalişti, atrage atenţia organizaţia Reporteri fără frontiere, cerând autorităţilor să înceteze violenţele împotriva presei. Presa românească este în mod deosebit în vizorul autorităţilor de la Chişinău, remarcă RSF, vorbind despre cazurile Evgheniei Kironaki şi a echipei sale de la Realitatea TV, despre Doru Dendiu de la TVR, precum şi de Petru Terguţă de la Antena 3, care potrivit RSF a ieşit din Republica Moldova sub escorta OSCE, după ce primise avertismente telefonice că va fi arestat cât de curând.

"Stigmatizarea României şi a jurnaliştilor români este o strategie periculoasă. Atât autorităţile moldovene, cât şi puterile străine trebuie să se abţină să alimenteze violenţa, în special violenţa etnică", a precizat organizaţia. Organizaţia a cerut OSCE să adopte o poziţie fermă faţă de problema jurnaliştilor arestaţi.