MENIU

Steaua va juca un meci fără spectatori în urma incidentelor de la partida cu CFR Cluj

Foto: NewsIn

Comisia de Disciplină din cadrul Ligii Profesioniste de Fotbal a decis, miercuri, ca Steaua să fie penalizată cu disputarea unui joc fără spectatori în urma incidentelor de la partida cu CFR Cluj, din etapa a 2-a a Ligii I.

Clubul stelist a mai primit din partea Comisiei de Disciplină şi o penalitate sportivă de 40.000 de lei. Sancţiunea clubului din Ghencea vine după ce suporterii stelişti au aruncat în teren cu diferite obiecte în timpul jocului cu ardelenii, încheiat la egalitate, scor 2-2.

Astfel, roş-albaştrii vor juca cu porţile închise derby-ul rundei a treia, cu Unirea Urziceni, care se va disputa duminică, de la ora 20:45.

În altă ordine de idei, memoriile Stelei depuse împotriva jucătorilor Ricardo Cadu şi Eugen Trică vor fi judecate în şedinţa viitoare, după ce membrii comisiei au decis să amâne aceste cazuri.

Alte decizii ale Comisiei de Disciplină a LPF luate în şedinţa de miercuri:

Dinamoviştii Gabriel Tamaş şi Dragoş Grigore au primit câte două etape de suspendare şi amenzi de 900 de lei, după eliminările din meciul cu Internaţional Curtea de Argeş. De asemenea, oficialul roş-albilor Petre Buduru a fost suspendat 4 etape şi amendat cu 2.400 de lei, pentru că la finalul aceleiaşi partide a intrat în vestiarul arbitrilor pentru a le cere socoteală.

Antrenorul echipei Pandurii Tg. Jiu, Sorin Cârţu, a primit o suspendare de 6 etape, după ce în ultimul joc din Liga I, cu FC Vaslui, scor 1-0, a contestat vehement deciziile arbitrilor, s-a certat cu al patrulea oficial şi a fost eliminat.

Patronul grupării Pandurii Tg. Jiu, Marin Condescu, a primit o suspendare de un an şi a fost amendat cu 30.000 de lei, după ce a declarat în presă că organismele jurisdicţionale din cadrul LPF funcţionează în afara legii şi sunt "de tip mafiot".

Jucătorii echipei Astra Ploieşti, Alexe şi Păun, au fost suspendaţi o etapă, respectiv două, după ce în meciul cu FC Braşov au fost eliminaţi. Primul a primit o penalitate mai mică, pentru că a fost eliminat după ce a primit două cartonaşe galbene.

Cazul memoriului depus împotriva antrenorului Oţelului Galaţi, Dorinel Munteanu, despre care s-a spus că s-ar ocupa de transferuri, a fost respins de membrii Comisiei de Disciplină.

Memoriul depus de Universitatea Craiova împotriva lui Mircea Bornescu a fost amânat. Clubul din Bănie cere suspendarea jucătorului până la finalul contractului.

Steaua a depus o cerere la LPF pentru ca jucătorul Mihăiţă Pleşan să primească contractul diminuat cu 10%, dar membrii organismului jurisdicţional au decis să respingă solicitarea clubului din Ghencea.
Mai multe articole despre:
Steaua CFR Cluj derby spectatori