MENIU

Steaua merge în turul trei preliminar al Ligii Europa, după 2-1 cu Ujpest, la Budapesta

Foto: NewsIn

Steaua s-a calificat în turul trei preliminar al Ligii Europa, după ce a învins, joi, în deplasare, cu scorul de 2-1 (în tur, 2-0), formaţia ungară Ujpest, în manşa secundă a turului doi de calificare. Dacă jucătorii Stelei au scăpat nevătămaţi din infernul de la Budapesta, suporterii lor au avut ceva emoţii pentru integritatea lor corporală în pauză, când în tribune s-au produs incidente care au făcut ca repriza secundă să înceapă cu o întârziere de 15 minute.

Steaua a început timid jocul de la Budapesta şi nu a avut mari ocazii de gol în primele 45 de minute. Ujpest a fost superioară la capitolul posesie şi a atacat mai curajos poarta lui Tătăruşanu, care a avut, însă, intervenţii foarte bune în faţa lui Tisza (19) şi a lui Kabat (29).

Intraţi pe teren după o noapte pe care au petrecut-o în faţa hotelului, după o falsă ameninţare cu bombă, "roş-albaştrii" au avut o evoluţie mult sub cea din meciul tur, în care s-au impus cu 2-0.

În finalul primei reprize Steaua l-a pierdut pe Bicfalvi, accidentat, iar la reluare el a fost înlocuit cu Onicaş. De asemenea, veteranul Stelei, Petre Marin, a primit un cartonaş galben şi va fi suspendat la următorul meci din cupele europene.

Pauza a fost prelungită din cauza incidentelor

Dacă înaintea meciului suporterii stelişti au fost percheziţionaţi la sânge la porţi, cei unguri au pătruns în interiorul arenei cu materiale pirotehnice pe care în pauza meciului le-au folosit ca proiectile. După ce o torţă, aruncată dintre suporterii gazdelor de la tribuna a doua a stadionului Szucsza Ferenc, a aterizat chiar în mijlocul fanilor stelişti, haosul s-a dezlănţuit pe arena din Budapesta. Numeroase alte torţe au fost aruncate spre fanii români, aflaţi într-una dintre peluze, iar aceştia au reacţionat rupând un gard de protecţie şi încercând să ajungă la suporterii gazdelor. Jandarmii au intervenit în forţă pentru a evita agravarea situaţiei. ei au făcut uz de gaze lacrimogene şi i-au împins pe fanii maghiari mai aproape de peluza opusă celei în care se aflau fanii stelişti.

La vederea incidentelor din tribune, arbitrul englez Andre Marriner a decis să nu permită reluarea jocului şi i-a trimis înapoi la vestiare pe jucătorii ieşiţi pe teren pentru repriza secundă. Meciul a început abia după calmarea spiritelor, cu aproximativ 15 minute întârziere.

Szekely şi Grzelak au încheiat conturile

La reluare, Steaua, cu Onicaş în locul lui Bicfalvi, a dat dovadă de ceva mai multă luciditate, iar în minutul 58 a deschis scorul prin Janos Szekely, care a împins mingea în plasă din 4 metri. Avantajul "roş-albaştrilor" a fost dublat de Rafal Grzelak (66), care a marcat la prima atingere de balon, după ce tocmai îl înlocuise pe Nicoliţă.

După fiecare gol marcat, Steaua a fost salvată de Tătăruşanu în faţa şuturilor lui Rajczi şi Tisza. Nu la fel a fost, însă, în minutul 82. Profitând de uşoara relaxare intervenită în jocul steliştilor după golul doi, ungurii au redus din diferenţă prin Vasko, care a marcat cu capul, profitând de un fault la Tătăruşanu nesemnalizat de arbitru.

Meciul s-a încheiat cu scorul de 2-1, iar Steaua se pregăteşte deja pentru următorul duel din Europa, programat joi, cu scoţienii de la Motherwell.

Caseta tehnică:

UJPEST - STEAUA 1-2 (în tur, 0-2)

Au marcat: Vasko 82 / Szekely 58, Grzelak 66

Componenţa echipelor:

Ujpest: Balajcza - Vermes, Vasko, Lambulics, Dudics - Tisza, G. Sandor, Stokes, Pollak (N. Toth 67) - Rajczi, Kabat (Foxi 60). Antrenor: Willie McStay.

Steaua: Tătăruşanu - Golanski, Goian, E. Baciu, P. Marin - Szekely, Bicfalvi (Onicaş 46), Toja (A. Ionescu 83), Nicoliţă (Grzelak 65) - B. Stancu, R. Surdu. Antrenor: Cristiano Bergodi.

Cartonaşe galbene: Tisza 23, Dudics 30 / Marin 17, Toja 63

Arbitri: Andre Marriner - David Richardson, Richard Jason West - Anthony Taylor (Anglia)

Observator UEFA: Tugomir Frajman (Slovenia)

Observator arbitri: Francesco Bianchi (Elveţia).

VEZI AICI FILMUL MECIULUI UJPEST - STEAUA, SCOR 1-2.