MENIU

Steaua merge în play-off-ul Ligii Europa, după 3-1 cu Motherwell

Foto: NewsIn

Steaua rămâne neînvinsă în \"era\" Bergodi şi se alătură celor de la FC Vaslui, CFR Cluj şi Dinamo în play-off-ul Ligii Europa. \"Roş-albaştrii\" s-au impus, joi, în deplasare, cu scorul de 3-1, în faţa scoţienilor de la Motherwell, în manşa secundă a turului trei preliminar. În tur, Steaua s-a impus cu 3-0.

Datorită victoriei la scor din meciul tur şi din cauza problemelor de efectiv cu care s-a confruntat înaintea jocului, antrenorul stelist Cristiano Bergodi a aliniat o formulă cu Bibişkov, Ninu şi Andrei Ionescu titulari. De asemnea, Baciu a făcut cuplu în apărare cu Ghionea, Goian fiind deja în drum spre Palermo, unde va evolua în următorii patru ani, iar Zapata a apărut în poartă în locul lui Tătăruşanu, titularizat în primele meciuri oficiale din acest sezon.

Tocmai compartimentul cel mai sigur al Stelei, apărarea, a scârţâit din toate încheieturile în Scoţia, iar Motherwell a condus încă din minutul 17, când Forbes a marcat de la marginea careului. Tânăra echipă scoţiană a continuat să hărţuiască nesigura defensivă a Stelei şi pe ezitantul Zapata. Până la pauză scorul a rămas 1-0, iar la reluare, în ciuda unui debut de repriză la fel de slab ca prima parte, Steaua a reuşit să egaleze (55) printr-un penalty acordat uşor de centralul Carlos Clos Gomez şi transformat de veteranul Petre Marin.

Deşi a continuat să evolueze sub aşteptări, părând o cu totul altă echipă faţă de cea care în urmă cu o săptămână se impunea cu 3-0 în Ghencea, Steaua a preluat conducerea datorită unei execuţii de maestru a lui Bogdan Stancu (67), care l-a văzut ieşit dintre buturi pe Ruddy şi a marcat de la 35 de metri, sub transversală. Tot Bogdan Stancu a stabilit scorul final al întâlnirii, 3-1, înscriind în minutul 84 şi aducând liniştea în tabăra Stelei, care este acum la un pas de grupele Ligii Europa.


Caseta tehnică:

MOTHERWELL - STEAUA 1-3 (Forbes 17 / P. Marin 55 - penalty, B. Stancu 67, 84)

Componenţa echipelor:

Motherwell: Ruddy - Hammel, Craigan, Hutchinson, Reynolds (Humphrey 60) - Murphy (McHugh 60), Coke (Jennings 72), Forbes, Slane - Sutton, O\'Brien. Antrenor: Jim Gannon.

Steaua: Zapata - Ninu, Ghionea (Al. Tudose 76), E. Baciu, P. Marin - Nicoliţă, A. Ionescu, Onicaş (Al. Iacob 81), Grzelak - B. Stancu, Bibişkov (Ochiroşii 62). Antrenor: Cristiano Bergodi.

Arbitri: Carlos Clos Gomez - Juan Jose Gallego Galindo, Luis Fernando Marco Martinez.

Vezi aici cum s-a desfăşurat partida Motherwell - Steaua, scor 1-3.
Mai multe articole despre:
Steaua play-off Motherwell Liga Europa